105 yıllık su değirmeni

105 yıllık su değirmeni

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

DEĞİRMEN 105 YILDIR TEKLEMEDEN ÇALIŞIYOR

Kars'ın Arpaçay İlçesi'ne bağlı Küçük Çatma Köyü'nde Malakanlar (Bölgeye göçetmiş Ruslar) döneminden kalma 100 yıllık su değirmeni, sorunsuz buğday öğütmeyi sürdürüyor.

Küçük Çatma Köyü'nde yöreye Rusya'dan gelip yerleşen ve değirmenciliği bir sanat haline getirmiş olan Malakanlar tarafından kurulan su değirmeni her yaz döneminde bakımdan geçiriliyor. Bu yıl da bakımı tamamlanan değirmen aralıksız çalışıyor ve tahıl, kavılca, bulgur öğütülerek vatandaşın hizmetine devam ediyor. Kars Çayı kenarına kurulan değirmenin sahibi Erdem Kaya, her yaz değirmenin bakımını yaptığını belirterek "Değirmeni ailemiz kuşaktan kuşağa işletiyor. Bakımını aksatmayarak değirmenin bir asır ayakta kalmasını sağladık. Özellikle tahıl öğütme dönemi olan Ağustos ayı ve sonrasında değirmenin büyük ilgi görüyor. Bu değirmen benden sonra da çocuklarımın olacak" dedi.Muhtar Mustafa Kaya ise, değirmenin köyleri için büyük önem taşıdığını, köylerine gelen ziyaretçi sayısının her yıl arttığını söyledi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.