SAĞLIK Haber Girişi : 03 Ekim 2019 00:11

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü
Kars Valisi Türker Öksüz’ün katılımıyla, bugün (3 Ekim 2019 Perşembe) “Dünya Yürüyüş Günü” kapsamında başlangıç noktası Kars Kalesi eteklerindeki bisiklet parkuru olan yürüyüş etkinliği düzenlenecek.

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

3-4 Ekim dünya yürüyüş günü TAFISA (Uluslararası Herkes için Spor Birliği) tarafından ilan edilmiş olup 1991 yılından itibaren Ekim ayının 3.ve 4. Gününde kutlanmaktadır. Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda Bilgi düzeyinin yetersiz olması ve fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması nedeniyle fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerde önde gelen risk faktörleri arasında 4.sırada yer almasına neden olmuştur.

Fiziksel aktivite, günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılarak enerji harcamasıyla gerçekleşen, kalp ve solunum hızları artıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanmaktadır. Bu kapsamda spor aktivitelerinin yanı sıra egzersiz, oyun ve gün içinde yapılan çeşitli aktiviteler de fiziksel aktivite olarak kabul edilmektedir.

İlimizde her yıl çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Bu kapsamda Kars’ta bulunan merkez toplum sağlığı merkezine bağlı sağlıklı hayat merkezinde diyetisyenler tarafından vücut analiz cihazı yardımıyla kişilerin vücut analizleri yapılıp kişiye özel beslenme ve diyet programları hazırlanmaktadır.

Ayrıca yine sağlıklı hayat merkezinde fizyoterapist eşliğinde egzersiz hareketleri yaptırılarak vatandaşlara hareket ve egzersizin önemi anlatılacak.

Özel günlerde ise okullarda öğrenci öğretmen ve velilere eğitimler verilerek gerekli farkındalıklar sağlanmakta.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK