KARS Haber Girişi : 26 Aralık 2019 12:19

36'ıncı Yerli Otomobile Turgutreis Şirketler Grubu Talip Oldu

36'ıncı Yerli Otomobile Turgutreis Şirketler Grubu Talip Oldu
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Türkiye'nin merakla beklediği Türkiye'nin Otomobili'nin ilk ön gösterimi öncesinde banttan inecek 36. yerli otomobile, Kars Turgutreis Şirketler Grubu talip oldu.
36'ıncı Yerli Otomobile Turgutreis Şirketler Grubu Talip Oldu 36'ıncı Yerli Otomobile Turgutreis Şirketler Grubu Talip Oldu

36'ıncı Yerli Otomobile Turgutreis Şirketler Grubu Talip Oldu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türkiye'nin merakla beklediği Türkiye'nin Otomobili'nin ilk ön gösterimi öncesinde banttan inecek 36. yerli otomobile, Kars Turgutreis Şirketler Grubu talip oldu.

Grubun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolgahan Reis, üretim bandından inecek olan 36. sıradaki yerli otomobil'e talip olduklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Türkiye, dünyada kendi otomobilini üreten 23. ülke olduğunu belirten Reis, "Türk sanayisinin ve otomotivinin bağımsızlığı, ekonomimizin daha da güçlenmesi adına yerli otomobil projesi son yıllarda Türkiye'nin imza attığı sayısız büyük projeden biridir." dedi.

Reis, Kars il plakası 36 olması dolayısıyla üretim bandından inecek 36. sıradaki Yerli Otomobil'e talip olduklarını ifade ederek, "Cumhurbaşkanımızın büyük bir vizyon projesi olarak gördüğü yerli otomobil ile ilgili Türkiye'nin serhat şehri Kars'tan bir farkındalık oluşturmak ve "Türkiye'nin Otomobil Girişimi Grubu"na destek olmaktır. Cumhurbaşkanımızın yerli ve milli projeleri ile bugün ülkemiz hamdolsun dünyada ağırlığını ve itibarını daha da artırıyor." dedi.

Türkiye'nin gücüne güç kattığını da kaydeden Reis, "Bugün dünyada kendi otomobilini üreten 23. ülke oluyoruz. Ekonomide söz sahibi oluyor, gücümüze güç katıyoruz. Kars özelinde de şunu belirtmek istiyorum, Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan en önemli hat olan 'Demir İpek Yolu' olarak adlandırılan, Kars-Tiflis-Bakü Demiryolu ve Kars Lojistik merkezi ile Kars ticaretin merkezi oluyor. Bu anlamda yerli otomobil üretimi için bir fabrika da Kars'ta kurulabilir." diye konuştu.

Reis ayrıca, Kars'ta yerli otomobil için kurulacak bir fabrikayla üretilen ürünlerin dünya pazarına Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesiyle daha rahat bir şekilde ulaştırılabileceğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Gerek yedek parça ve gerekse seri üretim Kars'tan yapılır ise Çin'den başlayarak Güneydoğu Asya ülkelerine, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan gibi Orta Asya ülkelerine ve ardından Gürcistan, Rusya Federasyonuna,Kars üzerinden Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’ya yerli ve milli otomobilimizi en güvenli ve en düşük maliyetle gönderebiliriz. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ülkemizi vizyon projelerle dünyada saygın bir seviyeye ulaştıran ekibine ve özelde "Türkiye'nin Otomobil Girişimi Grubu"na teşekkür ediyoruz."

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.