GÜNCEL Haber Girişi : 08 Mart 2019 20:56

8 Mart mı?

8 Mart mı?
Kafkas Haber Ajansı (KHA) Yazarı Dolunay Derneği Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak’ın, “8 Mart mı?” yazısı:

8 Mart mı?

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kafkas Haber Ajansı (KHA) Yazarı Dolunay Derneği Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak’ın, “8 Mart mı?” yazısı:

Toplumumuzda son yıllarda artan kadın cinayetleri ve kadına şiddet olayları nedeniyle Dünya Kadınlar Gününü kutlamalı mıyız emin değilim?

Dünya (Emekçi) Kadınlar Günü, 1857 senesinde ABD'de yaşanan toplu işçi ölümü neticesinde 95 yıldır resmi olarak kutlanmaktadır. Bu olayda ölen bayan işçilerin anısına başlatılan hareket ülkemizde zaman zaman feminist hareketle özdeşleştirilmiş yada eleştirilmiştir.

Kadın biz erkekler için önce annedir, sonra varsa abla, kızkardeş, sonra eş, sonra kız evlattır.. Hepsi ne kadar kıymetli değil mi baktığımızda.. Onları korumak, ihtiyaçlarını gidermek, onlara şemsiye olmak için çalışır, çabalarız. Peki bu kadar kıymetli, değerli olan varlıklarımıza bu şiddet neden?

Son yıllarda hoşgörüyü, manevi değerlerimizi yitiriyoruz toplum olarak, birbirimize saygıyı yitiriyoruz, kanunlar işlemiyor.. Kanunların işlemediği yerde orman kanunları işler; büyük balık küçük balığı yutar, güçlü güçsüzü yener. Gücümüzün yettiği kişiye dilediğimizi yapma hakkımız yok, herkesin birey olarak hakları var. Ve bizler bu hak ve özgürlüklere saygı duyarak yaşamalıyız. Bir kez kurallar ihlal edilmeye başladığı zaman mutlaka arkası gelir. Dikkat ederseniz toplumumuzda da şiddet sadece kadına yönelik değildir. Erkekler de aynı şekilde güçlü ise kendinden güçsüze şiddet uygulayabilmektedir. En vahim örneğini güzide Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizde görmüyor muyuz? Koskoca beyefendiler, maalesef ilkokul çocukları gibi anlaşamadıkları hususlarda yumruk yumruğa birbirine girmektedir. Başka ülkelerde göremeyeceğimiz bir tablodur bu, tıpkı kadına şiddet tablosu gibi..

Kadın, yaşamı boyunca çalışarak, üreterek bizlerin hayatlarına katkı sağlamakta, etrafını güzelleştirmektedir. Kadın evini temiz tutar, tüm ev halkının tertemiz giyinmesini, lezzetli yemekler yemesini, evde aradıkları sadeliği, huzuru ve düzeni bulmalarını sağlar. Hele de çalışan kadın, hem evinde çalışır hem iş yerinde.. Çoğu zaman erkeklerden daha fazla üretir çalışan kadın, okumamışsa evlere temizliğe gider, yeri gelir başkalarının çocuklarını da büyütür en iyi bildiği işler bunlardır çünkü.. Saygıyı hak eder kadın, çaba sarf eder çünkü, özverilidir.

Annelik ve eş olma gibi, hayatımızdaki en önemli rolleri gerçekleştiren, evlatlarımızı büyüterek aslında toplumu şekillendiren tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, hayatlarımızı güzelleştirdikleri, bizlere her daim destek oldukları, yanımızda oldukları için teşekkür ederiz. Siz de bugün eşlerinize, annenize teşekkür edin ufak bir emekleri için de olsa, getirdikleri bir bardak su, yaptıkları bir yemek veya size destek olmak için gittikleri iş nedeniyle, siz de onlar için bir şey yapın bugün elinizden gelirse, bir bardak çay ikram edin yada çocuğunuza siz ders çalıştırın onun yerine. Emeklerine, varlıklarına saygı gösterelim böylelikle. Önce birey olarak hayatlarımızdan şiddeti uzaklaştırır, insanlara saygı, sevgi, merhametle muamele edersek, mutlaka zaman içerisinde toplum olarak da daha huzurlu, sağlıklı hale gelebiliriz.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.