Ağrı’nın vergi rekortmenleri - Ağrı Defterdarı Ali Osman Karaköse haberleri - Ağrı Defterdarı Ali Osman Karaköse haberleri - Ağrı Defterdarı Ali Osman Karaköse haberleri - Ağrı Defterdarı Ali Osman Karaköse haberleri - Ağrı Defterdarı Ali Osman Karaköse h
2011-06-02 - 16:33
AĞRI
Ağrı’nın vergi rekortmenleri
Ağrı Defterdarı Ali Osman Karaköse düzenlediği basın toplantısında vergi rekortmenlerini açıkladı.
Açıklama şöyle:
“Defterdarlığımız Mükelleflerinin 2010 yılı gelirleri ile ilgili olarak bu yıl verdikleri beyannamelere göre ilk 100’e giren Gelir Vergisi, GMSİ ve Kurumlar Vergisi Mükellefleri belli olmuştur.2011 yılı beyanlarına göre ;
- Gelir Vergisi yönünden 2011 yılında verilen beyanname sayısı 3.285 iken geçen yıl 3.574’tür. 2010 yılına göre beyanname sayısı % 8,09 oranında azalırken, Tahakkuk eden vergide % 7,79 oranında artış olmuştur.
- Kurumlar Vergisi yönünden 2011 yılında verilen beyanname sayısı 1.006 iken geçen yıl 913’tür. 2010 yılına göre beyanname sayısı % 10,19 oranında artış olup, tahakkuk eden vergide ise % 46,07 oranında artış olmuştur.
Bu artışlarda ekonomideki büyümenin de etkisinin olduğunu belirtmek istiyorum.
Gelir Vergisi Mükelleflerinde sektörel bakımdan ilk sıraları Akaryakıt Bayisi, Noter, İnşaat, Eczacı ve Canlı Hayvan Ticareti Faaliyetinde bulunan mükellefler oluştururken, Kurumlar Vergisi Mükelleflerinde ise İnşaat, Akaryakıt, ve Otomobil ve Hafif Motorlu Kara Taşıtları satışı ile ilgili faaliyette bulunan firmalar oluşturmaktadır.
İlk 100’e giren mükelleflerimizin listesi www.agridefterdarligi.gov.tr web adresimizde yer almaktadır.
Beyannamesini bugüne kadar vermemiş olan Gelir ve Kurumlar Vergisi mükelleflerimiz beyannamelerini pişmanlıkla verebilirler.
6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanundan ilçeler dahil 7.702 mükellef borçlarının yapılandırması için, 684 mükellef ise matrah artırımı için olmak üzere toplam 8.386 mükellef yararlanmıştır.
Bu yasadan yararlanan mükelleflerimizin ödemeyi taahhüt ettikleri taksitlerini zamanında ödemeleri gerektiğini hatırlatıyor, borçlarını ödeme hususunda kolaylıklar temenni ediyorum.
Bu başarılı sonuçların gerçekleştirilmesinde katkısı olan değerli meslektaşlarım Muhasebeci ve Mali Müşavirlerimize ve emeği geçen büro çalışanlarına ayrıca özveriyle çalışan mesai arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyor, sevgilerimi sunuyorum.
Sonuç olarak başta Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenleri başta olmak üzere üreten, istihdam sağlayan ve vatandaşlık görevlerinden biri olan vergi ödevlerini zamanında yerine getirerek ülke kalkınmasına katkı sağlayan tüm mükelleflerimizi kutluyor, sağlık ve mutluluk dileklerimle bol kazançlar diliyorum”
(SA-BA-S) AĞRI (KHA) – SERVET ARSLAN
Haberin tamamını okuyabilmek için abone olmanız gerekmektedir. Abone olmak için TIKLAYIN
Bu Haber 1330 Defa Okundu
|