Yabancı uyruklular iş başında - Kars ekonomi haberleri - Kars ekonomi haberleri - Kars ekonomi haberleri - Kars ekonomi haberleri - Kars ekonomi haberleri - Kars ekonomi haberleri - Kars ekonomi haberleri - Kars ekonomi haberleri - Kars ekonomi haberleri
2011-06-10 - 21:00
KARS
Yabancı uyruklular iş başında
Kars’ta geçimini amelelik yaparak sağlayan yabancı uyruklu işçilerin sayısı her geçen gün artıyor.
Kars bir yandan dışarıya göç verirken diğer yandan da komşu ülkelerden gelen yabancı uyruklu işçilerle tanışıyor. Uzun yıllar öncesine kadar duvar ustalığı, amelelik gibi işler başta Kars olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesi’nde bir hayli yaygındı. Ekonomik sıkıntı ve işsizlik nedeniyle genç nüfus metropol kentlere göç edip bu işçiliklerini dev bina inşaatlarında kullandılar. Durum böyle olunca da Kars’ta ve diğer Doğu illerinde bu işleri yapan fazla kalmadı. Kalan yaşlılarda hastalık ve yaşlılığın verdiği düşkünlükle bu işleri yapmamaya başladılar. Durum böyle olunca da komşu ülkelerden yabancı işçiler bu bölgeye akın etmeye başladı.
Kars’ın Selim İlçesi’ne de Azerbaycan ve Nahçivan’dan gelen işçiler duvar ustalığı ve diğer amelelik işlerinde çalışmaya başladılar.
(BA-BA-S) KARS (KHA)
Haberin tamamını okuyabilmek için abone olmanız gerekmektedir. Abone olmak için TIKLAYIN
Bu Haber 1375 Defa Okundu
|