Akyaka Belediye Başkanı toprağa verildi 2011-11-14 - 11:51 KARS
Akyaka Belediye Başkanı toprağa verildi
Geçirdiği kalp krizi sonucu önceki gün hayatını kaybeden Kars’ın Akyaka İlçesi Belediye Başkanı Hayrullah Bulut, Belediye önünde düzenlenen törenin ardından gözyaşları eşliğinde ilçe mezarlığında toprağa verildi.
Bulut önceki gün sabah saatlerinde evinde kalp krizi geçirdi. Ambulansla Kars Devlet Hastanesi’ne gönderilen Bulut yolda hayatını kaybetti. Bulut için dün Akyaka Belediyesi önünde cenaze töreni düzenlendi. Törene; Vali Ahmet Kara, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Akyaka Kaymakamı Akif Pektaş, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Belediye personeli, vatandaşlar ve Bulut’un ailesi katıldı.
GENÇ YAŞTA ARAMIZDAN AYRILDI
Bulut’un Türk Bayrağına sarılı naşı cenaze aracıyla Belediye binası önüne getirildi. İlk olarak saygı duruşunda bulunuldu ve ardından da İstiklal Marşı okundu. Bulut’un özgeçmişinin okunmasından sonra bir konuşma yapan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Başkan Bulut’u yaklaşık 7-8 aydır tanıdığını, öncelikli amacının ise kendi omzuna yüklenmiş olan hakkını vermek için çaba harcadığını söyledi. Milletvekili Arslan, “Gerçekten bu hakkı vermek adına da Sayın Valimizle, Kaymakamımızla, bizlerle birlikte ‘Akyaka’ya neler yapabiliriz’in peşindeydi. Bu uğurda da ne yazık ki çok genç yaşta aramızdan ayrıldılar. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine de başsağlığı ve sabır diliyorum. Siz değerli Akyakalılara da sabır diliyorum. Değerli başkanımız ve ondan önceki başkanımız rahmetli Turgut Bey’de dahil hepsini rahmetle anıyorum. Allah ruhlarını şad etsin,.mekanlarını cennet etsin.” dedi.
AKYAKA İÇİN ÇALIŞTI
AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da, “Ölüm, ne zaman gelirse gelsin, alışılmadığı için oldukça zordur. Sayın başkanla bizim tanışmamız çok eskiye dayanmıyor aslında. Kendisinin rahatsızlığını biz biliyorduk ama kendisi bunu hiç hissettirmedi. Bizimle ne zaman konuştuysa hep Akyaka ile ilgili konuştu. Hiç kendisiyle alakalı sıkıntılarını hissettirmeden görevini sürdürmeyi devam etti. Akyaka hep eksik kalan bir şeylerin olduğunu, Akyaka ihtiyaçların çok olduğunu, ve bunu bir an önce birlikte neler yapılabileceğini bizimle konuşarak bize anlatarak geçirdi. Dolayısıyla, şu açıdan ölüm zor; her insanda olduğu gibi onun da yapmak istedikleri vardı. Bizler umarım Akyakalılarla beraber Sayın başkanın yapmak istediklerini yine birlikte sanki o varmış gibi, onun ruhunu şad edecek şekilde yine hep birlikte gayretle yapmaya devam ederiz. Allah gittiği yerde utandırmasın, mekanını cennet etsin, bütün hemşehrilerimizin, sizlerin başı sağolsun.” diye konuştu.
AKYAKALILARIN ÜZÜNTÜSÜ FAZLA
Vali Ahmet Kara ise şunları söyledi:
“Akyaka 1.5 yılda 2 başkanın üzüntüsünü yaşadı. Bu Akyaka için büyük üzüntüdür, büyük sıkıntıdır, bizim içinde büyük üzüntüdür. Zira; her iki arkadaşımızda bizim için çok değerliydi. Önceki Başkanımız Turgut Turan’dan sonra ikinci başkanımız Hayrullah Bulut ta aramızdan ayrılmış bulunuyor. Ayrılırken bizim inancımız gereği, malumunuz olduğu üzere yok olmuyor, fani alemden ebedi aleme intikal ediyor. Bizim yanımızdan Allah’ına yürüyor, Hak’ka yürüyor. Dolayısıyla ben Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına, Akyakalılara ve herkese başsağlığı diliyorum. Gerçekten bugün bizim üzüntümüz fazla. Bilindiği gibi her insan doğuyor. Doğarken de çocuk ağlayarak doğuyor ama geniş bir dünyaya irade ve akıl yoluyla ağlayarak dünyaya geliyor. Şimdi de biz üzülüyoruz ve ağlıyoruz ama; belki o çok güzel mekanlarda ebedi olarak Cennet mekanlarda kalacak. Belki ailesine ve yakınlarına şefaat edecek. Onun için bizim yapmamız gereken bugün iki şey var; birincisi rahmetli başkanımıza bol bol dua etmeliyiz. Şu andan itibaren kabirde nur içinde yatması için dua etmeliyiz. Münker ve Nekir meleklerinin sorularına kolay cevap vermesi için dua etmeliyiz. Onun hesabının mahşer gününde ağır gelmemesi için, sevabının ağır gelmesi için dua etmeliyiz. Defterini sağ elinden alması için dua etmeliyiz. Sırat köprüsünü kolay geçmesi için dua etmeliyiz. Cenneti Alaya dahil olması için dua etmeliyiz. İkinci yapacağımız şey ise; bu tarihi başlangıç bilip, ki; hiçbirimiz ölüme hatırlıklı yakalanmayacağız. Hepimiz her hangi bir yerde, her hangi bir zaman diliminde, ecelimiz dolduğunda vefat edeceğiz. Bu bir kaçınılmaz sondur, eceldir bu. Ecelin bir dakika önceye veya sonraya alınması mümkün değil. O açından bizimde her an öleceğimizi düşünerek, bu anıda başlangıç kabul ederek hayatımızın muhasebesini iyi yapmalıyız”
Konuşmalardan sonra cenaze aracına konulan Bulut’un naşı ilçe mezarlığına götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından Bulut, gözyaşları ve dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.
KISITLI İMKANLAR İÇİNDE OLAN BELEDİYE OLANAKLARINDAN DA TÜM AKYAKALILARIN FAYDALANMASI İÇİN ÇALIŞTI
Belediye Başkanı Hayrullah Bulut önceci gün evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 2009 yılında yapılan mahalli seçimlerinden sonra Akyaka Belediyesi’nde yaprak dökümü başladı. Herkes tarafından rahmetli Başkan Turgut Turan’ın 2010 yılının Mayıs ayında geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu hakkın rahmetine kavuşması nedeniyle meclis üyeleri tarafından 30 Nisan 2010 tarihinde seçilerek görevine başlayan Belediye Başkanı Hayrullah Bulut da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Belediye başkanlarının peşpeşe hayatlarını kaybetmeleri belediye personellerini de derin bir üzüntüye soktu. Belediye Başkanlığı görevini yürütürken vefat eden Bulut, 56 yıllık yaşamında onurundan ve dürüstlüğünden ödün vermedi, saygı ve sevgiyi ilke edindi. Akyaka’ya ve Akyakalılara hizmet etmek için büyük çabalar sarfeden Bulut, seçildiği günden itibaren ilçede birlik ve beraberliğe büyük önem verdi. Kısıtlı imkanlar içinde olan Belediye olanaklarından da tüm Akyakalıların faydalanması için çaba sarfetti.
Bulut 30 Nisan 2011’de 5 belediye meclis üyesiyle birlikte AK Parti’ye geçmişti.
Daha önce de DP’li Akyaka eski Belediye Başkanı Turgut Turan 21 Nisan 2010’da Kars’tan Akyaka ilçesine göreve giderken trafik kazasında hayatını kaybetmişti. Turan’ın da yolda kalp krizi geçirdiği üzerinde durulmuştu.
GÖRÜNTÜ SIRALAMASI:
Belediye önünde ve tören alanına gelenler
Cenazenin getirilmesi
Saygı duruşu ve istiklal marşı
Bulut'un özgeçmişinin okunması
Milletvekili Ahmet Arslan'ın konuşması
milletvekili Yunus Kılıç'ın konuşması
Vali Ahmet kara'nın konuşması
Cenazenin götürülmesi
Vali Kara'nın, Bulut'un yakınlarına nasihatlerde bulunması
Cenaze namazının kılınması
Naşın mezarlığa götürülmesi
Kafkas Haber Ajansı ( KHA ) ailesi olarak hayatlarını kaybeden Akyaka Belediye Başkanları Turan ve Bulut’a Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz.
(UA-BA-S) KARS (KHA) - UĞUR AYDIN
YASAL UYARI: HABER METİNLERİNİN, FOTOĞRAFLARIN VE VİDEOLARIN ABONELER DIŞINDA KOPYALANMASI VE YAYINLANMASI YASAKTIR. ABONE OLMAYANIN; ABONEYE AİT İNTERNET SİTESİNDEN ALINIP O SİTENİN DE KAYNAK GÖSTERİLEREK YAYINLAMA HAKKI KESİNLİKLE YOKTUR. HABERLERİMİZ KAYNAK GÖSTERİLMESİ HALİNDE BİLE ABONE OLMAYANIN DIŞINDA KULLANILAMAZ. KULLANANLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM UYGULANACAKTIR
KHA
Haberin tamamını okuyabilmek için abone olmanız gerekmektedir. Abone olmak için TIKLAYIN