GÜNCEL Haber Girişi : 08 Mart 2018 22:35

AFAD’ın Deprem Haftası Etkinlikleri

AFAD’ın Deprem Haftası Etkinlikleri
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla her yıl 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan “Deprem Haftası” etkinlikleri başlatıldı.

AFAD’ın Deprem Haftası Etkinlikleri

KAFKAS HABER AJANSI

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla her yıl 1-7 Mart tarihlerinde kutlanan “Deprem Haftası” etkinlikleri kapsamında çeşitli okullarda konferanslar, Afet Bilinci Eğitimi ve Deprem Tahliye Tatbikatları yapılmıştır. Etkinlikler kapsamında ayrıca Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi salonunda Arama-Kurtarma ve KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyasyon ve Nükleer) malzeme tanıtımları yapılmış, etkinliklerde afiş ve broşür dağıtılmış ve Kafkas Üniversitesinde Afet Gönüllüsü kayıt işlemleri gerçekleştirilmiştir.

Afete Hazır Türkiye projesinin devamlılığının sağlanması açısından önem arz eden genç nüfusun Afet Gönüllüleri faaliyetine katılımının sağlanması amacına yönelik özel ve tüzel kişiliğe sahip kurum-kuruluşlar ile gerçek kişilerin bu hizmetlere etkin katılımın sağlanması düşünülmektedir.

İlimizde meydana gelebilecek afet ve acil durumlarda afet gönüllüsü olarak gerekli arama -kurtarma, ilk yardım ve yangın söndürme eğitimleri ile hazır hale getirilecek ve afet ve acil durum halinde öncelik kişinin kendisi, ailesi ve etrafına, aynı zamanda profesyonel arama- kurtarma ekiplerine yardım edebilme bilgi ve becerisini kazanmak isteyen gönüllülere ihtiyaç duyulmakta olup, bu anlamda gönüllü kişi, kulüp, dernek, vakıf gibi grupların İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz ile irtibata geçmeleri önemle duyurulur.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.