KARS Haber Girişi : 29 Mayıs 2020 19:10

Ah Ulan Korona

Ah Ulan Korona
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Ah Ulan Korona

Ah Ulan Korona

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Dolunay Derneği Başkan yardımcısı Faruk Ocak’ın, “Ah Ulan Korona” yazısı:

Ulan korona, ulan korona sen ne biçim bir şeysin öyle. Boyuna bakmadan aldın dünyayı karşına, sen kimsin?

Doğurduktan sonra anası tarafından cami kapısına bırakılan çocuk gibi aniden çıktın karşımıza!

Ne ananı tanıdık ne babanı. Kimileri Çinli olduğunu söylüyor kimileri de Amerika kökenli olduğundan bahsediyor ama hiç kimse kökenini, milliyetini, inancını, dilini bilmiyor! Kimlik sorsak gösterecek belgen de yok.

Memleketin, ülken, şehrin, mahallen bilinmiyor. Hangi dili konuştuğunda meçhul. İnancın ise tan bir bilinmezlik içerisinde.

Çin, Wuhan doğumlu olduğunu söylüyorlar ama ne malum başka bir yerde doğmadığın? Belki de farklı bir yerde doğurdu seni anan ama götürüp Wuhan’da bir köşeye bıraktı!

Olamaz mı?Genellikle cami kapısına bırakılan bebeler caminin bulunduğu semtte doğmuyorlar! Sen de öyle olabilirsin!

Erkek misin yoksa dişi mi? O da belli değil.

Canlı mısın yoksa ölü mü? O da belli değil.

Ancak, kesinlikle eminim ki baban şeytan değil. O olsaydı bu kadar zalim olmazdın. Babanın bir insan olduğundan eminim!

Bana sorsalar sen boş birşeysin ama korkutuyorsun! Daha doğrusu seni kullanarak korkutuyorlar insanları. Sevimsiz, cılız, tipsiz mahalle kabadayıları gibisin, aslında gücün yok ama seni destekleyen çok!

Bir sıkımlık canın var ama dünyanın gücü arkanda. Tükürsek boğulursun, tüküremiyoruz, Dünya Sağlık Örgütü tüm desteğini sunmuş sana! Pandemi ilan edilerek sen, Dünyanın efendisi kabul etmemizi sağladılar!

Bilim insanlarını bile senin hakkındaki görüşleri nedeniyle böldün. Kimi bilim insanı, seni, “hayal bile edemiyeceğimiz kadar tehlikeli, zalim ve gaddar” olarak tarif ederken, diğer bilim insanları seni, “çok basit ve anlatıldığı kadar tehlikeli değil hatta varlığı bile tartışılabilir” buluyorlar!

Bilim insanlarımızı bile paniğe soktun. Balinayı sapanla avlamaya çalışanlar sineği öldürmek için atom bombası bile kullanmaya hazırlar! O derece!

Ulan korona, sen ne biçim bir varlıksın? Zalim misin, masum musun? Anlayamadık!

İyi yanların da var elbette. Sayende ellerimizi yıkamayı öğrendik. Hem de ne yıkama! Günde on beş kez, belki de daha fazla. Böyle giderse parmaklarımızın arasında perdeler çıkacak. Belki de yeni bir evrim geçirebiliriz!

El yıkamayı da bilmiyormuşuz. Yayınlanan “el nasıl yıkanır” videoları sayesinde onu da öğrendik, tabi ki sayende!

Sayende dünya temizleniyor ve aynı zamanda ispatlanıyor ki dünyayı kirleten tek yaratık İnsan!

Hava kirliliği azaldı. Plajlar temizleniyor. Venedik kanallarına yunuslar gelmeye başlamış, suları temizlenince!

Hatta biraz insanlaştık bile diyebiliriz sayende. Evlerde sohbetler bile yapılmaya başlandı. Hatta bazıları senelerce aynı evde yaşamalarına rağmen birbirini ilk defa görüyormuş gibi davrandı önceleri. Sonra kanlar kaynadı yavaş yavaş. Birbirini sevenler bile oldu, ilginç değil mi? Sayende!

Bu tür güzellikler de sayende. Yiğidi öldürür ama hakkını da veririz! Sonunda seni de öldürecek, dünyayı yeniden ve eskisindan daha fazla kirletmeye devam edeceğiz. Bize engel olmaya gücün yetmeyecek. Yedi başlı ejderha olsan, şahmeran olsan, Loch Ness canavarı da olsan yenileceksin ki aslında sen hiç bir şeysin!

Belki diğer ülkeler yenemez seni ama bizden kork…

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Etiketler : Ah Ulan Korona
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Vatandaş 30 Mayıs 2020 12:48

    Faruk bey ağzına sağlık, eline sağlık. Çok güzel bir yazı olmuş. Allahım sana sağlıklı ömürler versin.