SAĞLIK Haber Girişi : 24 Şubat 2021 22:01

Akne Nedir?

Akne Nedir?

Akne Nedir?

 

Sivilce, ciltteki kıl köklerinin ya da yağ bezelerinin tıkanması sonucunda oluşan bir cilt kusurudur. Eğer vücudunuz normalden fazla miktarda yağ üretiyor ise sivilce sorununuz daha fazla olacaktır. Aynı şekilde ciltte bulunan ölü deriler gözenekleri tıkayabilir ve bu nedenle sivilce oluşumu gözlemlenebilir. Ciltte yaşayan bazı tür bakteriler de gözeneklerin içinde sıkışabilir bu durum sonucunda da sivilce oluşumu gözlemlenebilinir. Akne her yaştan bireyde görülen oldukça yaygın bir problemdir. Kimi zaman tedavisi uzun ve zorlu olur. Daha çok gençler ve ergenlik dönemindeki bireylerde yaygın olan bir problemdir. Akneler bireyin psikolojisini, ruh halini ve moralini bozabilir bu nedenle sivilceleri tedavi edilmesi ve bireyi mutlu ve memnun edilmesi sağlanmalıdır. Bazı tür sivilceler ilaç ya da karbonhidrat türevleri tarafından tetiklenir, çoğalır bu tür sivilcelerde ağrı gözlemlenebilir. Bazı aknelerin boyutu oldukça büyüktür. Bazı aknelerde ise irin oluşumu gözlemlenir. Aynı zamanda sigara, alkol kullanan kişilerde akne oluşumu çok daha yaygın rastlanan bir problemdir. Cilt yapısı da akne oluşumunda önemli bir etkendir. Aynı şekilde yağlı bir cilt yapısına sahipseniz akne oluşumunu çok daha yatkın bir cildiniz vardır. Ancak sivilcelerden kurtulmak hiç de zor değil! Pervin Dinçer'in güzellik merkezinde her türlü akne problemi için tedavi mümkündür. Bu güzellik merkezlerinde titiz ekip ve profesyonel yöntemler ile akne sorunlarına çözüm bulunur.

 

Akne (Sivilce) Oluşumunun Temel Nedenleri

 

Akne oluşumunun pek çok farklı sebebi vardır. Akne oluşumundaki en belirgin ve etkili sebepler genetik, yaş, cilt tipi, beslenme tarzı ve alışkanlıklardır. Örneğin yağlı cilt tipine sahip insanlarda sivilce oluşumu kuru cilt tipine sahip insanlara göre daha çok rastlanan bir durumdur. Aşırı stres de akne oluşumunu tetikleyen sebepler arasında yer alır. ilaç kullanımları da akne oluşumuna sebep olabilir. Kalitesiz kozmetik ürünlerinin kullanımı da cildin dengesini bozup cilde zarar vereceği için bu gibi durumlarda da sivilce oluşumu gözlemlenir. Aynı şekilde iyi temizlenmemiş, düzenli olarak temizlenme yapılmayan ciltlerde de kir birikeceği için akne oluşumu tetiklenir. Bunların yanı sıra akne oluşumunun belli başlı nedenleri vardır, bu nedenler;

 

  • Çeşitli ilaçlar.
  • Hormon değişikliği.
  • Ciltteki fazla yağı üretimi.
  • Yağ veya ölü deri hücrelerine bağlı tıkanan gözenekler.
  • Sivilce sıkma sonucu oluşan tahriş – kir.
  • Ergenlik dönemi, adet dönemi, hamilelik.
  • Çeşitli doğum kontrol ilaçları.
  • Stres, sigara kullanımı.
  • Güneş ya da yinemden kaynaklanan tahriş sonucu sivilce oluşumu gözlemlenir.

 

Sivilce probleminizi kökten çözmek istiyorsanız mutlaka Pervin Dinçer Beauty Consultancy’i ziyaret edip size en uygun olan yöntemi seçerek tedaviye başlanırsınız. Pervin Dinçer'in deneyimleri ile gelişen bu güzellik merkezinde her türlü cilt tedavisi mümkün olduğu gibi sivilce tedavisi de yapılmaktadır.

 

Sivilcelerin Tedavisi Mümkün Mü?

 

Sivilcelerin tedavisi elbette ki mümkündür. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta şudur ki sivilceler zamanında tedavi edilmelidir. Zamanında tedavi uygulanmayan sivilceler iz bırakabilir. Bu izler derin olup cilt yüzeyinde rahatsız edici görüntü oluşturabilir. Bu nedenle mutlaka sivilcelerinizi tedavi ettirmeniz gerekir. Sevince tedavisi için kişiye uygun planlamalar yapılır ve kişinin ihtiyacı olan tedavi yöntemi uygulanır. Kişiye uygun tedavi planının uygulanmasını sebebi her sivilcenin aynı türde olmayışı ve tercihin farklı oluşudur. Sivilce tedavisinde kullanılan yöntemler şunlardır;

 

  • Lazer tedavileri.
  • Peeling.
  • Altın iğne yöntemi.
  • Soyucu krem ve dermapen tedavisi uygulanabilir.

 

Bazı tedavi yöntemleri çok kısa sürede sonuç gösterirken bazı tedavi yöntemleri ise uzun solukludur. Fakat her tedavi sonunda sivilcelerden kurtulma garantisi verebiliriz.