SON DAKİKA Haber Girişi : 18 Temmuz 2019 22:58

Alkollü araç kullananların sayısı artıyor

Alkollü araç kullananların sayısı artıyor
2019 yılı ilk 6 aylık dönemde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında, kusuru ile kazaya sebebiyet veren sürücülerin %1,4’ünün alkol etkisinde olduğu anlaşılmıştır. Yine aynı dönemde gerçekleştirilen alkol denetimlerinde ülkemizde 65.276 ar

Alkollü araç kullananların sayısı artıyor

KAFKAS HABER AJANSI

2019 yılı ilk 6 aylık dönemde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında, kusuru ile kazaya sebebiyet veren sürücülerin %1,4’ünün alkol etkisinde olduğu anlaşılmıştır. Yine aynı dönemde gerçekleştirilen alkol denetimlerinde ülkemizde 65.276 araç sürücüsünün yasal sınırın üzerinde alkollü olduğu tespit edildi. Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak, sürücülerin trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, alkol etkisinde araç kullanımından kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can ve mal kayıplarını en aza indirmek amaçlandı.

Bu kapsamda 13-17 Temmuz 2019 tarihlerinde ilimizde genelinde yapılan “Alkol Denetimi” uygulaması sonucunda;

-170 adet araç ve sürücüsü denetlendi,

-6 adet araç ve sürücüsüne Karayolları Trafik Kanununun muhtelif maddelerinden Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlendi,

-1 araç trafikten men edildi,

-1 şahsın ehliyetine alkollü araç kullanmaktan el konul konuldu.

Emniyetten yapılan açıklamada., “Kars Emniyet Müdürlüğü olarak; “Suç ve suçlularla etkin mücadelemiz kesintisiz olarak devam edecektir.” denildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.