TÜRKİYE Haber Girişi : 02 Mart 2020 20:42

Antalya KAI Derneğinden köy okulu öğrencileri için birlik ve dayanışma gecesi

Antalya KAI Derneğinden köy okulu öğrencileri için birlik ve dayanışma gecesi
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Antalya KAI Derneğinden köy okulu öğrencileri için birlik ve dayanışma gecesi Antalya KAI Derneğinden köy okulu öğrencileri için birlik ve dayanışma gecesi

Antalya KAI Derneğinden köy okulu öğrencileri için birlik ve dayanışma gecesi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARS-ARDAHAN-IĞDIR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ANTALYA KÖY OKULLARINDAKİ YARDIMA İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN BİRLİK VEDAYANIŞMA GECESİ DÜZENLEDİ

Başkanlığını Ferhat Cemtosun’un yaptığı Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği Antalya’nın, Adonis Otelde köy okullarında yardıma muhtaç çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği gece muhteşem görüntülere sahne oldu.

Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün de katıldığı gecede önemli mesajlar verildi.

Derneğin tanıtım videosuyla başlayan gecenin sunuculuğunu Kars’lı olan ATV Vizyon Avrupa Temsilcisi  Sevcan Cemtosun yaptı.

Aşıklar diyarı Kars’tan gelen Mustafa Kurbanoğlu ve Orhan Üstündağ’ın seslendirdiği “Hoş gelişler ola” türküsü eşliğinde Türk bayraklarının sallanmasıyla salonda coşku doruğa yükseldi.

Gecede sahne alan Kars kafkas ekibi de davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.

Sponsorlara ve gelen bazı konuklara plaketler takdim edildi.

Gecede köy okullarında okuyan yardıma muhtaç çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla açık attırma yapılarak bağış toplandı. Açık artırmaya Fransa’dan telefon bağlantısıyla katılan başarılı iş adamı Selahattin Palandöken diğer hayırsever iş adamlarıyla kıyasıya yarıştı.

Kars’tan özel olarak gelen aşçılar gelen misafirlere yöresel yemekler ikram ettiler.

Katılan konukların büyük beğenisini toplayan organizasyona  protokolün açıklamaları şöyle oldu:

KEPEZ KAYMAKAMI HAMDULLAH SUPHİ ÖZGÖDEK:

Muhteşem bir gece tertiplenmiş , dernek başkanımız ve yönetimini tebrik ediyorum.Sivil toplumun en önemli hedeflerinden bir tanesi de  hemşerilerini bir araya getirmek öbür taraftan da toplumun geneline uzanabilmek. Bu iki amacı bir arada gütmesi gerekir.Böyle bir faaliyet organize etmiş olmaları kendi varlık sebepleri ve amaçlarıyla uyumlu bir şey ; projenin kendisi de amacı da çok anlamlı inşallah verimli olur.

MURATPAŞA KAYMAKAMI ORHAN BURHAN:

Ben kendimi Karslı olarak görüyorum, daha önce Kars- Digor Kaymakamlığı yaptım ve Digor Belediye Meclisi tarafından faal hemşehrilik verildi bu yüzden Kars’ın yeri bende farklıdır.Düzenlenen bu etkinliğin böyle müteşekkir bir şekilde kutlanmasından dolayı ben de bir Karslı olarak mutluluk ve Kıvanç duydum.Bizde görev yaptığımız süre boyunca köy çocuklarına bir şeyler yapabilmek için çaba sarfettik.Amaç güzel sonucununda güzel olacağını düşünüyorum. Emeğe geçen herkese teşekkür ve tebrik ediyorum.

MURATPAŞA BELEDİYE BAŞKANI ÜMİT UYSAL:

Antalyamız 71 İlden göç alan bir yer.Hatta biz bir bedende buluştuk Muratpaşamızı oluşturduk diyoruz.Kars-Ardahan-Iğdırlı komşularımızda şehrimizin kültürel ve ekonomik hayatına çok değerli katkılarda bulunuyorlar. Bu gece çok iyi hazırlanmış bir gece ; ben dernek Başkanımız Ferhat Cemtosun ve emeğe geçen herkesi tebrik ediyorum.

KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI HAKAN TÜTÜNCÜ :

Kars Ülkemizin en güzel şehitlerinden birisi ; gerçekten hem Kars’ın ortamı hem tarihimizdeki yeri, hem de manevi durumu bizim Kars’a özel ilgi ve alaka göstermemizi sağlıyor.Nihayetinde Serhat şehrimizdir Kars ve Kars’ın insanları çok güzel , eğitime , kültüre ve sanata çok büyük kıymet veriyorlar.Bu yönleriyle de Antalyamıza güzellik katıyorlar.Onların gönlünün ne kadar zengin olduğunu bu gece bir kez daha görmüş olduk.Karslılar,Ardahanlılar , Iğdırlılar neredeyse bende bütün kalbimle onların yanındayım.Amacı çok anlamlı olan bu geceye emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Kars-Ardahan-Iğdır Kültür ve Dayanışma Derneği Antalya Dernek Başkanı Ferhat Cemtosun ise gecenin sonunda duygularını şöyle dile  getirdi:

Bir memleket sevdalısı ve 2 kız çocuğu olan bir baba olarak çabalarımız çocuklarımız içindi.1 aydır bu gece için çalışıyoruz; yorgunluğumuza değdiğine inanıyorum.Bu geceye katılan Kaymakamlarımıza,Belediye Başkanlarımıza, Sivil Toplum Örgütlerimize, uzaktan yakından gelen hemşerilerimize ve maddi- manevi destekleyen sponsorlarımıza teşekkür ederim.Özellikle Avrupa’dan Fransa’nın başkenti Paris’ten bu geceye destek veren tüm iş adamlarımıza çok teşekkür ediyorum.

30 Mart-5 Nisan aralığında yardımseverler ve ATV Vizyon Avrupa temsilcisi kardeşim Sevcan Cemtosun’la beraber Kars-Ardahan-Iğdır da olup köy okullarında yardıma muhtaç minik öğrencilerimize hediyelerini teslim edeceklerini bildirdiler.

(BA-BA-S) ANTALYA (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.