KARS Haber Girişi : 06 Şubat 2021 20:49

Ardahan’da tekstil yatırımları

Ardahan’da tekstil yatırımları
Ardahan’da tekstil yatırımları KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Ardahan’da tekstil yatırımları

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

SERKA, TEKSTİL YATIRIMLARI İÇİN ARDAHAN’DA İNCELEME YAPTI 

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, tekstil üretim altyapısına uygun yatırım alanlarının tespit edilmesi için Ardahan’da incelemelerde bulundu.

SERKA Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir ile Sanayi, Ulaştırma ve Enerji Birim Başkanı Ramazan Mutlu Doğaner, Ardahan kent merkezi ile Göle ilçesinde tekstil üretimine kazandırılacak altyapı alanlarında saha ziyaretlerinde bulundu. Bu kapsamda, tekstil üretim altyapısın tespit edilerek yatırımcının bölgeye çekilmesi amacıyla Göle ilçesinde düzenlenen toplantıya Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Taşdemir ve Mutlu, Göle Kaymakamı Haluk Koç, Göle Belediye Başkanı İlhan Güntekin, Köprülü Belediye Başkanı Yücel Akkoç, Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ersin Arslan, KOSGEB İl Müdürü Ramazan Sivri, İŞKUR İl Müdürü Ahmet Sonkaya, TKDK İl Koordinatörü Yusuf Güder, Göle İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Özalp katıldı. Toplantıda, ilçede tekstil üretimine yönelik altyapının durumu, ilçenin beşeri sermayesi, istihdam kapasitesi ve ulaşım konuları ele alındı. Tekstil üretimine yönelik olarak Göle ilçesinde 6 milyon metrekarelik eski askeri binaların da bulunduğu alanda inceleme yapıldı. Atıl durumundaki binaların tekstil üretimine uygun olup olmadığı ve altyapısı üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Milletvekili Atalay, atıl binaların üretime kazandırılması için iki tekstil yatırımcısı ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

ZİYARETLER ARDAHAN’DA DA DEVAM ETTİ

Tekstil yatırımına uygun altyapı alanlarına yönelik saha ziyaretleri daha sonra Ardahan kent merkezinde de devam etti. Ziyaretlere SERKA Yönetim Kurulu Üyesi Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Milletvekili Atalay, SERKA Yönetim Kurulu Üyesi ve Belediye Başkanı Faruk Demir, Genel Sekreter Taşdemir ile Posof Belediye Başkanı Cahit Ulgar katıldı. Heyet ilk olarak Posoflu bir hayırsever tarafından yaptırılan 300 kişinin istihdam edileceği öngörülen Halilefendi Mahallesi’ndeki tekstil fabrikasını ziyaret etti. Tekstil fabrikası, tekstil üretim altyapısına sahip iki bin metrekare alan üzerine kurulu ve üretim atölyesi yanında idari ve sosyal alan olarak kullanılacak binalar da hazırlanmış durumda. Heyet daha sonra kapalı otopark alanını inceleyerek tekstil yatırımına uygun olup olmadığı konusunda fikir alışverişinde bulundu. Son olarak yapımı devam eden yöresel ürünler çarşısı ziyaret edildi. Belediye Başkanı Demir, çarşının bu yıl hizmete açılacağını söyledi. Yöresel ürünler çarşısının yakınında 2021 yılında otogar ile Ajans desteğiyle 10 adet turistik bungalov ev ve restoran da yapılması hedefleniyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.