BÖLGE Haber Girişi : 23 Kasım 2017 18:38

Ardahan Göle Duramçam Barajı 78 570 Dekar Tarımsal Araziyi Sulayacak

Ardahan Göle Duramçam Barajı 78 570 Dekar Tarımsal Araziyi Sulayacak
DSİ Ardahan’a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları suyla buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Ardahan Göle Duramçam Barajı 78 570 Dekar Tarımsal Araziyi Sulayacak

DSİ Ardahan’a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları suyla buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerde ki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Ardahan’da son dönemde yapılan su yapılarının artması gerek bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesine gerekse içme suyu temininde büyük rol oynamaktadır.

DSİ Genel Müdürü Murat ACU;”Doğu Anadolu Gelişim Projesi (DAP) kapsamında olan Ardahan ilinde tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile 10.000 dekar zirai arazinin sulamaya açılması sulamaya açılan alanlardan 2.500.000 TL gelir artışı sağlanması 38 adet yerleşim yerinin taşkınlardan korunması HES’lerin kurulu gücünün 617,19 MW’a çıkarılması ve 1.435 milyon kWh yıllık hidroelektrik enerji üretimi planlanmaktadır. ‘dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Ardahan ilininde nasibini aldığını belirten DSİ Genel Müdürü ACU; Ardahan Göle

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.