GÜNCEL Haber Girişi : 03 Kasım 2018 13:20

Arpaçay’da kurtuluş coşkusu

Arpaçay’da kurtuluş coşkusu
Kars’ın Arpaçay İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü düzenlenen törenler ve etkinliklerle kutlandı.

Arpaçay’da kurtuluş coşkusu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Arpaçay İlçesi’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü düzenlenen törenler ve etkinliklerle kutlandı.

Gün boyunca ilçe merkezinde çeşitli yerlerde düzenlenen etkinlikler çerçevesinde devam eden kutlama programlarında, ilk olarak Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenkler konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler tarafından günün anlama ve önemini belirten şiirlerin akabinde aşıklar ve mehteran takımı sahne aldı.

Törenler Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Ardından Belediye Başkanlığı makamında Kaymakam Abdil Koç ve Belediye Başkanı Erçetin Altay tarafından tebriklerin kabulü gerçekleştirildi.

Arpaçay Cumhuriyet Meydanındaki şenlik töreni de saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla start aldı. Kaymakam Abdil Koç, Belediye Başkanı Erçetin Altay ve Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Akın’ın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasından sonra Belediye Başkanı Erçetin Altay günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yaptı.

Ardından Arpaçay YBO, Atatürk İlkokulu, Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu ve 3 Kasım Ortaokulundan birer öğrenci kahramanlık şiirleri okudular.

Yöresel aşıklar sahne alarak Arpaçay’ın kurtuluşunu anlatan şiirler okudular. Ardından da aşıklara protokol tarafından hediyeleri verildi.

Kafkas halk Oyunları gösterisi de ilgiyle izlendi. Atatürk’ün Kars’a gelişinde Karslıların yazdığı “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” gösterisi büyük alkış aldı.

MEHTERAN COŞKUSU

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi de büyük beğeni topladı. Alkışlarla karşılanan mehteran takımı gösterisinin ardından da alkış ve ıslıklarla uğurlandı.

ARPAÇAY YBO’DAN MUHTEŞEM GÖSTERİ

Arpaçay Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) bando takımının gösterisi ise törene damga vurdu. Müzik öğretmenini Ercan Özdemir ve Beden eğitimi öğretmeni Vedat Özkesemen’in hazırladığı bando takımı Arpaçay’ın kurtuluşunun 98. yılı kutlama törenlerinde muhteşem gösteriye imza attı

TÖREN HALAYLA SON BULDU

Öğretmenler Mert Uğur ve Müjdenur Özdemir’in sunumuyla gerçekleşen Arpaçay’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümü törenleri; davul zurna eşliğinde protokol ve vatandaşların el ele, omuz omuza halayıyla son buldu.

Törene; Arpaçay Kaymakamı Abdil Koç, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Akın, Kars Garnizon Kotutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Fuliyev, daire amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Erçetin Altay törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.