SAĞLIK Düzenleme Tarihi : 30 Aralık 2020 01:11 Haber Girişi : 30 Aralık 2020 01:11

Arslan ve Kılıç’tan önemli açıklamalar ve teşekkür

Arslan ve Kılıç’tan önemli açıklamalar ve teşekkür
Arslan ve Kılıç’tan önemli açıklamalar ve teşekkür KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Arslan ve Kılıç’tan önemli açıklamalar ve teşekkür

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Pandemi Sürecinde Kars, Tıbbi Cihaz ve Sağlık yatırımlarıyla göz dolduruyor.

65. Hükümet Ulaştırma Bakanı, Ak Parti MKYK Üyesi, Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı, Kars Milletvekili Prof.Dr. Yunus Kılıç; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve İstanbul’daki Karslı İş adamlarına teşekkür ettiler. 

Arslan ve Kılıç’ın yaptığı açıklama şöyle:

‘’Bilindiği gibi 327 nitelikli yatak kapasitesine sahip Harakani Devlet hastanesinin yanı sıra,100 yataklı Kağızman,50 yataklı Sarıkamış Devlet hastaneleri başta olmak üzere,diğer ilçelerimizde de 10’ar yataklı hastaneleri geçtiğimiz yıllar da  halkımızın hizmetine sunmuştuk.

Kars merkez Yusufpaşa Aile Sağlık Merkezi ayrıca Sağlıklı Hayat Merkezi,Yine Kars merkez Yenişehir 112 Acil Sağlık istasyonunu ve Sarıkamış Merkez 112 Acil Sağlık istasyonunu bu yıl bitirerek hizmete sunduk.Kağızman İlçe Sağlık Müdürlüğü+Aile Sağlık Merkezi inşaatları da  bitmek üzere.

Bilindiği üzere 250 yataklı Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesini daha önceki yıllarda halkımızın hizmetine sunmuştuk.Şimdi de,Araştırma Hastanemize Yaklaşık 20 Milyon tl civarında yatırımla ek bir bina yapılması sürecini başlattık. Ayrıca 2021 yılında 500 yataklı Kars Bölge Hastanesinin yapımına da en kısa sürede başlanacak.

Kars’taki hastanelerimizde; 89 erişkin, 24 yenidoğan olmak üzere toplam 113 adet Yoğun Bakım Yatağı, ayrıca 57 erişkin, 12 yenidoğan olmak üzere de toplam 69 adet Mekanik Ventilatör yani Solunum Cihazı ve 3 adet de Yüksek Basınçlı Oksijen Cihazı bulunmaktadır.

Girişimlerimiz sonucunda Sağlık Bakanlığımız; Yüksek Basınçlı Oksijen Cihazına Çevrilebilir 10 adet Mekanik Ventilarörü yani Solunum Cihazını Kars’ımıza göndererek, ilimizdeki Mekanik Ventilatör yani Solunum Cihazı sayısını toplam 79 adede çıkarmıştır. Ayrıca, İstanbul’daki Karslı iş adamlarımız da 5 adedi Kafkas Üniversitesi hastanemize, 6 adedi de Harakani Devlet Hastanemize olmak üzere toplam 11 adet Yüksek Basınçlı Oksijen Cihazını temin ederek bağışlamışlardır.

İlimiz ve ilçelerimizde yapılan hastaneler ve oluşturulan imkanlarla,Pandemi sürecinde

oluşan ihtiyacın karşılanmış olması bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir.

Başta Hekimlerimiz olmak üzere,sağlık personelinin yaşanan Pandemi sürecinde ki başarılı çalışmaları dünya tarafından takdir edilirken;  Kars’ta da özverili bir şekilde yoğun mesai harcayarak Hemşerilerimize ve ilimize gelen misafirlerimize, şifa dağıtan Hekimlerimiz ve Sağlık personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Kars Milletvekilleri olarak;

Gerek ilimiz gerekse ilçelerimiz için sağlık alanında ihtiyaç duyduğumuz hastane binası, sağlık tesisi, tıbbi cihaz, ambülans, hekim ve sağlık personeli konuların da, ne zaman kapısını çalsak ilgisini ve desteğini eksik etmeyen, Kars’ın bölgesinde sağlık üssü olması konusunda verdikleri talimat ve himayeleri nedeniyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca ve ekibine; Ak Parti İl Başkanımız Adem Çalkın, Teşkilatlarımız ve hemşerilerimiz adına çok teşekkür ediyoruz.

Her ne kadar isimlerinin zikredilmesini istemiyor olsalar da, başkalarına örnek olabilmesi adına Hemşerilerimizden; başta bu işin koordinasyonunu sağlayan Ak Parti İstanbul İl Teşkilat Başkanlığımızı ve Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanlığımızı yapmış olan işadamı Öztürk Oran’a, İstanbul KAİ Eğitim Vakfı Başkanı Zeki Yılmaz’a, KAİ Vakfı İşadamları Konseyi Başkanı Kamil Salduz ve Konsey üyeleri Cahit Uğurlu, Cemal Avcı, Gökhan Türkeş Öngel, İmdat Tatar, Sezgin Baran Korkmaz, Turgut Torunoğulları, Vedat Urak, Yavuz Aladağ ve Yılmaz Ulubeyi’ye teşekkürlerimizi iletiyoruz.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Selahattin karabulut. 30 Aralık 2020 13:30

    Bazı köylerde röportajlarınızı izliyorum çok güzel şeyler soruyor sunuyorsunuz. Ama kısa oluyor.yinede yayınlarınızın devamını dilerim. Arpaçay Atçılar köyündenim .istanbul Ataşehiden sizleri takip ediyorum.