KARS Haber Girişi : 21 Ocak 2021 20:24

Av. Burcu Soylu kaleme aldı “Korona ile Hukuk Savaşı”

Av. Burcu Soylu kaleme aldı “Korona ile Hukuk Savaşı”
Av. Burcu Soylu kaleme aldı “Korona ile Hukuk Savaşı” KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Av. Burcu Soylu kaleme aldı “Korona ile Hukuk Savaşı”

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Çin’in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan ve ülkemizde de hem ekonomik olarak küçülmeye hem de birçok can kaybına neden olan bu hastalık artık günümüzün yadsınamaz gerçekliği…

Ülkemizde de Korona hastalığı nedeniyle çok sıkı tedbirler uygulanmaktadır. Bunlara örnek olarak maske zorunluluğu, açık alanlarda sigara içme ve sokağa çıkma yasağı ilk akla gelecek tedbirlerden bazılarıdır.

Devletimiz bu tedbirleri uygularken vatandaşlara idari para cezası kesmek suretiyle söz konusu hususu sağlamaya çalışmaktadır; ancak idari para cezalarına dayanak olan 1573 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun uygulaması yanlış yorumlanmakta ve vatandaşlara fazla miktarda para cezası kesilmektedir. Söz konusu hususların engellenmesi amacıyla iptal davası açılması gerekmektedir. Açılacak olan iptal davası sayesinde hem vatandaşların mağduriyetleri giderilecek hem de uygulanan yanlış cezalara bir son verilmiş olacaktır.

Av. Burcu SOYLU

[email protected]

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.