KARS Düzenleme Tarihi : 19 Ekim 2020 21:10 Haber Girişi : 19 Ekim 2020 21:10

Azerbaycan Başkonsolosu Nuru Guliyev; Bir gözümüz ağlıyor bir gözümüz gülüyor

Azerbaycan Başkonsolosu Nuru Guliyev; Bir gözümüz ağlıyor bir gözümüz gülüyor
Azerbaycan Başkonsolosu Nuru Guliyev; Bir gözümüz ağlıyor bir gözümüz gülüyor KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Azerbaycan Başkonsolosu Nuru Guliyev; Bir gözümüz ağlıyor bir gözümüz gülüyor Azerbaycan Başkonsolosu Nuru Guliyev; Bir gözümüz ağlıyor bir gözümüz gülüyor

Azerbaycan Başkonsolosu Nuru Guliyev; Bir gözümüz ağlıyor bir gözümüz gülüyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Azerbaycan Cumhuriyetinin bağımsızlık günü, 29’uncu yılında Kars’ta da buruk kutlandı. Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen bağımsızlık günü kutlama programı sırasında duygulu anlar yaşandı. Başkonsolos Nuri Guliyev, “Bir gözümüz ağlıyor bir gözümüz gülüyor” dedi.

Düzenlenen etkinlikte, Azerbaycan ordusunun 27 Eylül’den bu yana sürdürdüğü operasyonlarda Ermenistan işgalindeki başta Cebrail ve Fuzuli kentleri olmak üzere birçok yerleşim birimini işgalden kurtarması nedeniyle mutluluk ifadeleri gözlenirken, Ermenistan’ın sivillerle yönelik gerçekleştirdiği füze saldırılarında hayatını kaybedenler için de üzüntülü anlar yaşandı.

Azerbaycan’ın bölgede verdiği mücadele ve Ermeni ordusunun sivillere yönelik saldırılarından derlenen görüntü ve fotoğraflardan oluşan slayt gösterisinin de gösterildiği programda konuşan Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guluyev, bir gözlerin güldüğünü bir gözlerinin de ağladığını söyledi.

Başkonsolos Guliyev’in konuşmasının ardından, programa katılan Kafkas Üniversitesinde görevli Azerbaycanlı öğretim üyeleri Hacali Necefoğlu ve Hurşit İsayev ile Tataristanlı Çulpan Zaripova Çetin, birer konuşma yaparak, Ermenistan’ın kınadılar.

Programda Başkonsolosluk önünde kurulan ve üzerinde Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısında zarar gören yerleşim alanları ve hayatını kaybeden sivillerin fotoğraflarının bulunduğu platforma kırmızı karanfiller bırakıldı.

KARABAĞ TÜRK TOPRAKLARIDIR

Duygulu anların yaşandığı kutlama etkinliğinde konuşma yapan Başkonsolos Guliyev, “Bugün sevinçli miyiz yoksa kederli miyiz anlatamıyorum. Bir gözümüz ağlıyor bir gözümüz gülüyor. Devletimizin güçlenmesini ve bu duruma gelmesini 29 yıldır bekliyorduk. Bu zafer 29 yıl önce 27 Ekim’de başladı. Çok şehitler verdik, canımızdan canlar gitti. Düşman elinde olan topraklarımız azad olmaya başladı. Ülkemiz bir gözüyle şehitlerine ağlarken, bir gözüyle de azad olunan topraklarımız için seviniyor. Topraklarımız da bize seviniyor. Tarih de biliyor ki o topraklar bizimdir. O topraklara Ermenilerin göçürüldüğünü her kes biliyor. Türkmençay anlaşmasından sonra Çarlık Rusyasının Hazar Denizinden Karadenize kadar olan o bölgeye Ermenileri yerleştirilmesi nedeniyle, Ermeniler bizim topraklarımızda çoğaldı. Bizler biliyoruz ki Karabağ Türk topraklarıdır. Ermeniler bu topraklarda aslına bulunmamışlardır. Ermeniler daha sonra başta Sovyet Hükümetlerinin desteği ve muhtelif sebeplerde bu bölgede çoğalmaya başladı. Buraya yerleştirilen Ermeniler aradan en az 20 yıl geçtikten sonra ‘buralar bizim topraklarımızdır’ demeye başladı. Bildiği gibi 20. Yüzyılın evvelinden beri Ermeni zulmü Azerbaycan’da devam etmiştir. Ermeniler tarafından katledilen Azerbaycan Türklerine ait toplu mezarlar bu günde açılmaktadır. İnsanlarımızın katledildiği, kuyular, tandırlar ve mezarlar ortaya çıkmaktadır. Ama Allah’a şükürler olsun ki yıllar sonra onların işgal ettiği toprakları bugün geri almaya başladık. Bu da bizim neslimizin devrine denk geldiği için guruluyuz. Topraklarımız işgal altında diye boynumuz bükük kalıyordu, kalbimiz sızlıyordu. Artık onları kovalıyoruz. Nereye kaçtıklarını herkes haber kaynaklarından ve internetten görüyor.” diye konuştu.

“Ermenilerin gücü gücümüze, bilekleri bileklerimize çatmayınca arkadan vurmaya başlıyorlar. Çocuklara ve kadınlara saldırmaya başladılar.” diyen Guliyev, şunları söyledi:

“Gence’ye saldırdılar ve sivil insanlarımız öldü. Bugün 15 yaşındaki Nigar’ımızı öldü. Yetim kalan çocuklarımız oldu. Evlerimiz yıkıldı, yıkılsın ama canları geri getiremeyeceğiz. Şehitler verdik. Bu bedelleri vatanımız ve öz topraklarımız için veriyoruz. Bu nedenle de ‘of’ demeden ölmeye hazırız. Artık haberlerde görüyorsunuz, Ermeniler cepheyi bırakıp kaçıyorlar. Onlarda biliyor ki Karabağ onların öz toprakları değil. 30 yıla yakındır Karabağ’da işgal edilmiş topraklarımızda bir tane bile ev yoktur, taş taş üstünde değildir. O zaman neden orayı sahiplenmediniz. Niye bir ev dikmediniz. Çünkü biliyordunuz ki Karabağ’ın gerçek sahipleri bir gün gelecek ve sizin dersinizi verecek. Sizi oradan kovacak. Şimdi bizi Azerbaycan ordusundan kurtarın diye ona buna yalvarıyorlar. Gücü bize yetmediği için ‘Türkiye ile birleşmişler, Türkiye onlara destek veriyor. “diyorlar. Önemli olan silahın olması değil. Bilindiği gibi sözde yüzümüze gülüp dost olan ülkelerden Ermenilere tırlarla ve uçaklarla silah taşınıyor. Ermenilerin o silahları kullanacak askerleri bile yoktur. Artık ileri teknoloji var. O silahları da cephede bize bırakıp kaçıyorlar. Ve bu böyle devam edecek. Biz tarihimizi kanımızla yazdık. Ama biz ne kanımızı ne de tarihimizi unutmuyoruz. İnsanlarımızın gözü televizyonda ve internette Başkomutanımız İlham Aliyev’in açıklamalarını gözlüyor. Bugün sabah saatlerinde 13 kentimizin Ermeni işgalinden kurtarıldığını öğrendik. Sırada diğer kentlerimiz var hepsini azad edeceğiz.”

Guliyev ayrıca, Ermenilerin dünya destekçilerine “Bizi kurtarın” diye yalvardıklarını kaydederek, silah depolarını da mühimmatlarla birlikte bırakıp gittiklerini hatırlattı. Ermenilerin çaresizlik içinde kaldıklarını söyleyen Guliyev, “Bakın silahlarını bize tonlarla bırakıp gittiler. Böyle onlara tonlarca gelsin ki onlarda bize teslim etsin. ‘Gebersinler’. İnsana hediye verildiğinde “Sağolsunlar” denilir ama biz “Gebersinler” diyoruz. Çünkü bizim tarihimize kanımızı yazdırdılar. Ama biz ne kanımızı unutuyoruz ne de tarihimizi unutuyoruz. Topraklarımız en kısa zamanda azad olacaktır” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.