BÖLGE Haber Girişi : 15 Kasım 2019 00:52

Azerbaycan’dan Van Çıkartması

Azerbaycan’dan Van Çıkartması
Azerbaycan’dan Van Çıkartması
Azerbaycan’dan Van Çıkartması

Azerbaycan’dan Van Çıkartması

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Merkezi, Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi (BDM) ile TÜMKİAD Van İl Başkanlığının öncülüğünde ve Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti Turizm Bakanlığının desteği ile Azerbaycan Cumhuriyeti 10. ncu Van turizm ve seyahat fuarında açmış olduğu tanıtım standıyla 100 yıl sonra ilk kez Van ilinde temsil edildi.

Ermeni Diasporası ve uzantıları olan sivil teşkilatların Van ilinde aktiviteler yaptıklarını son yıllarda ise Türkiye ve Azerbaycan diaspora teşkilatlarının Van’da ayak basmadık yer bırakmayacağını belirten ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Ermeni diasporası ve uzantıları yıllarca Doğu Anadolu ve Güneydoğu bölgelerimizde HDP belediyelerinin verdiği siyasi ve maddi destekten dolayı bölgede faaliyetler yaparak bölge insanın sempatisini kazanarak yalanlarla kafalarını sözde soykırımla karıştırmaktaydılar. 2013 yılından beri Van başta olmakla birlikte Muş, Bitlis, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Kars ve Malatya illerimizde ASİMDER ve Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi olarak faaliyetler yaparak insanlarımızı aydınlattık. Akdamar adası kilisesinin ermeni kilisesi yalanına karşı başlattığımız çalışmaların karşılığını bugün bölge halkıyla bütünleşerek almaktayız. 10. ncu Van Turizm ve Seyahat Fuarına Azerbaycan devleti Turizm Bakanlığının temsilcileriyle tanıtım standı kurarak bölge insanımıza artık bölgeyi önemsediğinin mesajını vermektedir” dedi.

AZERBAYCAN 100 YIL SONRA VAN İLİNDE…

ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, “Azerbaycan’ın 100 yıl sonra Van ilinde temsil edilmesine destek olan Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı, Azerbaycan BDM Genel Başkanı İsmayil Ağayev ve TÜMKİAD Van İl Başkanı Müslim Birdal’a ASİMDER olarak teşekkür ederiz. Fuardaki standa Nahcıvan Özerk Cumhuriyetinde üretilen ürünlerin ve turistlik mekanların tanıtımı yapıldı. Tanıtım esnasında standımız yoğun ilgi görmüştür, bu yoğun ilgiden dolayı Van halkına çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

(BA-BA-S) VAN (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.