GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 04 Ekim 2020 23:26 Haber Girişi : 04 Ekim 2020 23:27

Azerbaycan Türklerinin Basın Açıklaması Mitinge Dönüştü

Azerbaycan Türklerinin Basın Açıklaması Mitinge Dönüştü
Azerbaycan Türklerinin Basın Açıklaması Mitinge Dönüştü KAFKAS HABER AJANSI / BURHAN GÖRKEN
Azerbaycan Türklerinin Basın Açıklaması Mitinge Dönüştü

Azerbaycan Türklerinin Basın Açıklaması Mitinge Dönüştü

KAFKAS HABER AJANSI / BURHAN GÖRKEN

İstanbul Beyazıt Meydanında Azerbaycan ordusunun Ermenistan’ın saldırılarının ardından Karabağı kurtarmak için giriştiği askeri harekata destek için yapılan basın açıklaması yoğun katılım nedeniyle mitinge dönüştü.

Beyazıt Meydanında ellerinde Azerbaycan ve Türk bayrakları ile toplanan binlerce insan işgalci Ermenistan’a dur demenin ve Azerbaycan topraklarını işgalden kurtarmanın zamanının geldiğini haykırdı.

İstanbul Üniversitesi Azerbaycan Medeniyet ve Hemreylik Birliği Başkanı Anar Can Kıtay tarafından Türkçe ve İngilizce basın bildirisi okundu.

Basın bildirisi ile yapılan açıklamada 1917 Bolşevik ihtilali sonrasında tarih boyunca Azerbaycan Türklerinin sahip olduğu Azerbaycan topraklarına Ermenilerin yerleştirilmesi ve  Ermeniler tarafından Hocalı’da olduğu gibi Azerbaycan Türklerine yapılan katliam ve cinayetler anlatıldı.

Ermenistan’ın Karabağ’ı işgalinden sonra da saldırılarını durdurmadığını ve zaman zaman Azerbaycan topraklarında yaşayan insanları hedef aldığını, 26 Eylül 2020 de son saldırıdan sonra Azerbaycan Ordusunun Ermeni saldırılarını durdurmak ve Karabağ’ı işgalden kurtarmak için uğurlu bir harekata başladığını, Azerbaycan Halkının tüm imkanları ile hükümetine ve ordusuna  destek olduğu ifade edilerek, vatan uğrunda savaşmak için kendilerinin de cepheye gitmek istediklerini beyan ettiler.

Ermenistan’ın kınandı

Ermenistan’ın sivil yerleşim yerlerine saldırılarını sürdürdüğüne dikkat çekilerek  bu saldırılar kınandı. Ermenistan saldırgan siyasetinden vazgeçmediği taktirde güçlü Azerbaycan ordusu tarafından gerekli karşılığı her daim  alacaktır denilerek İki Millet Bir Devlet şiarı ile Türkiye’nin Azerbaycan halkına verdiği destek için teşekkür edildi.

 Burhan GÖRKEN

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.