KARS Düzenleme Tarihi : 10 Ağustos 2020 21:24 Haber Girişi : 10 Ağustos 2020 21:25

Başkan Alibeyoğlu, Covid-19 denetimlerini değerlendirdi

Başkan Alibeyoğlu, Covid-19 denetimlerini değerlendirdi
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Başkan Alibeyoğlu, Covid-19 denetimlerini değerlendirdi

Başkan Alibeyoğlu, Covid-19 denetimlerini değerlendirdi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

ALİBEYOĞLU: ENDİŞEMİZ CEZALARDAN ÖNCE SAĞLIK OLMALI

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, son günlerde Korona Virüs vakalarında yaşanan artış nedeniyle yayımlanan yeni tedbir kararları ile İçişleri Bakanlığı tarafından 11 Ağustos Salı günü yapılacağı açıklanan Covid-19 denetimleri hakkında konuştu.

İl Hıfzıssıhha Kurulunda yer alan Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu konu hakkında yaptığı açıklamada, şehirdeki kalabalıklaşmaların büyük oranla alışveriş ortamlarında olduğuna vurgu yaparak, iş yeri sahiplerinin alacakları tedbir ve müşterilerine yapacakları uyarıların kolluk kuvvetleri ve yetkililerin denetimleri kadar etkili olacağını vurguladı.

Başkan Alibeyoğlu, ayrıca vatandaşların yaptırımlardan ziyade sağlık konusunda kaygı duyması gerektiğine dikkat çekerek “Endişemiz cezalardan önce sağlık olmalı” ifadelerini kullandı.

“İYİ BİR SINAV VERDİK, DEVAM ETMELİ”

Alibeyoğlu; “İlk vakanın görüldüğü Mart ayının ardından sürekli artan hasta sayısı 23 Nisan’da pik noktasına ulaşmış ve ardından düşüşe geçmişti. Bu grafik bir süredir olumlu şekilde seyrederken son günlerde vaka sayısında yeniden artış yaşanması vatandaşlarımızda tedirginliğe yol açtı. Olaya Kars özelinde bakacak olursak maalesef günlük vaka sayılarında artış olduğu yönünde açıklamalar var. Salgın sürecinde ardı ardına gelen tedbirlere, uyarılara, sokağa çıkma yasaklarına son derece dikkat eden, bu süreçte iyi bir sınav veren Kars halkının, vaka sayılarının yeniden arttığı bu dönemde de aynı hassasiyeti göstermesi gerekiyor. İçinde bulunduğumuz pandemi süreci ancak, vatandaşlarımız, iş dünyası ve yetkililerin bütüncül sorumluluk anlayışı ile olumlu nihayetlenebilir” dedi.

“CEZALARDAN DEĞİL SAĞLIĞIMIZDAN ENDİŞE ETMELİYİZ”

İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliği’ne gönderdiği “Covid-19 Tedbirleri” genelgesi ile Salı günü, pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşımalar, AVM, lokantalar vb. alanlarda gerçekleştirilecek ‘Büyük Denetim’ hakkında da konuşan Alibeyoğlu; “Bakanlıklarımızın ve Bilim Kurulumuzun salgının seyrine göre aldığı ciddi aksiyonlar pandemi sürecinde başarılı sonuçlara ulaşmamıza vesile oldu. İçişler Bakanlığımız; salgının topum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve yayılım hızını kontrol etme amacıyla adımlar atmaya devam ediyor. Artan vaka sayıları nedeniyle açıklanan yeni tedbir ve denetim kararlarında, ikna edicilik ve caydırıcılık ilkelerine ağırlık verildiğini görüyoruz. Vatandaşlarımızın, üyelerimizin ve işletmecilerimizin bugün ve daha sonra alınacak kararları, yaptırım, ceza veya yasak korkusuyla değil kişisel ve toplum sağlığı adına uygulaması gerektiğini düşünüyorum. Özetle, endişemiz, ceza veya yasaklar değil sağlık olmalı” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞIMIZ ESNAFIMIZA DESTEK OLMALI”

Alibeyoğlu, ticari işletmelere bu dönemde önemli bir misyon yüklendiğini belirterek; “İş yeri sahiplerimizin alacakları tedbirler ve müşterilerine yapacakları uyarıların kolluk kuvvetleri veya yetkililer tarafından yapılan denetimler kadar etkili olacağını düşünüyorum. Zira vatandaşlarımızın cadde, sokak veya kapalı mekanlarda oluşturduğu kalabalığın büyük bölümü ticari amaçlı. İş yerlerinde kararlılıkla uygulayacak mesafe ve hijyen kuralları ile müşterilerin uyarılması ciddi önem taşıyor. Yaz mevsiminde olmamız ve yasaklar nedeniyle biriken düğünlerin şu sıralar yapılması özellikle organizasyon firmalarımıza büyük bir sorumluluk yüklüyor. Üyelerimizin bu süreçte gerekli önlemleri aldıklarını ve kalabalık gruplara hizmet verdikleri için bu işi büyük bir titizlikle yaptıklarını biliyoruz. Vatandaşlarımızdan, bu coşkulu ve mutlu günlerinin sonraki dönemde bir pişmanlığa dönüşmemesi adına bakanlığımız nezdinde getirilen kurallara uymalarını ve işletmecilerimize de bu konuda destek olmalarını rica ediyorum” şeklinde konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.