KARS Haber Girişi : 14 Temmuz 2020 00:30

Başköy’e adeta taş aktı!

Başköy’e adeta taş aktı!
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Başköy’e adeta taş aktı!
Başköy’e adeta taş aktı!

Başköy’e adeta taş aktı!

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Selim İlçesi’ne bağlı Başköy köyünde önceki gün etkili olan selin doldurduğu dere yatağındaki taş yığınları temizlendi. Taşkında 10.000 yılda gelmesi muhtemel taşkın olan 60 m3/s debi nedeniyle dere yatağının tamamının taşlarla dolması şaşkınlık yaratmhıştı.

TAŞKIN MEYDANA GELEN YERLEŞİM BİRİMLERİNDE İNCELEMELERDE BULUNULDU

Kars Valisi Türker Öksüz, beraberindeki Kars DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Kağızman Kaymakamı ve Selim Kaymakam vekili İshak Çınar, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Fatih Tekcan ve AFAD İl Müdürü Oktay Oktay Ayğan ile birlikte şiddetli ve ani yağışlara bağlı olarak sel ve su baskını meydana gelen Selim ilçesine bağlı Başköy, Büyükoluklu, Yeşiltepe ve Gönülalan Köylerinde incelemelerde bulundular.

DSİ 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, “Söz konusu incelemeler sırasında Kurumumuz ile ilgili hususlarda alınan ve alınacak tedbirler, yapılan ve yapılacak çalışmalar ve önem arz eden hususlarla alakalı Sayın Valimize gerekli bilgilendirmelerde bulunuldu. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi ve imkanlarımız çerçevesinde onlara gerekli desteği vereceğimizi ve yanlarında olacağı iletildi. Selim Başköy Köyündeki taşkında 10.000 yılda gelmesi muhtemel taşkın olan 60 m3/s debi nedeniyle dere yatağının tamamı neredeyse yan yamaçlardan da dere yatağına sürüklenen taşlarla tamamen dolmuştur. Olay anından itibaren DSİ ve İl Özel İdaresi imkanlarıyla gerekli incelemeler, makineli müdahale yapılmış ve aralıksız devam etmektedir. Aynı zaman sürecinde Sarıkamış Ortakale, Kağızman Çayarası, Akyaka Karahan köylerinde de meydana gelen taşkınlara gerekli müdahalede bulunulmuştur. Bu önemli taşkın olaylarında can kaybının olmaması en büyük teselli olmuştur. Ancak ev, ahır ve arazilerde meydana gelen zararlarla alakalı Sayın Valimizin talimatıyla ilgili kurumlarımız tespitlerini yapmaktadır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir. Allah beterinden hepimizi muhafaza eylesin.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.