SPOR Haber Girişi : 24 Şubat 2021 19:51

Benliahmet Köyü Geleneksel At Yarışları

Benliahmet Köyü Geleneksel At Yarışları
Benliahmet Köyü Geleneksel At Yarışları KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Benliahmet Köyü Geleneksel At Yarışları

Benliahmet Köyü Geleneksel At Yarışları

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Selim İlçesi’ne bağlı Benliahmet Köyü’nde geleneksel at yarışları düzenlendi.

Selim Belediyesinin düzenlediği ve Benliahmet Köyü Atlı Spor Kulübü, sporcuları ve çevre köylerdeki köy kulüplerinin katılımı ile “Belediye Koşusu” adı altında düzenlenen at yarışına 9 at katıldı.

At yarışlarının kentte en çok yapıldığı Benliahmet köyü bir kaç yıllık aradan sonra Atlı Spor Kulübünün bu yıl kurulmasıyla yeniden start aldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen geleneksel at yarışına 9 at katıldı. Çevre köylerden ve Benliahmet köyünden çok sayıda sporsever yarışları izlemek için alana akın etti.

Atlarını süsleyen ve kuyruklarını bağlayan sporcular yarışmanın start alacağı Kağızman yolu üzerindeki Kesikköprü mevkiine gittiler. Vatandaşlar, 7.5 km’lik parkurda atların yarışını izlemek için hakim tepelere çıktılar. Dürbünlerle ve sosyal medya hesaplarındaki canlı yayınlarla yarışı izleyenler daha sonra bitiş noktasına akın etti. Bitiş noktasındaki Türk bayrağının bulunduğu alana kadar koşan atları izleyenlerin heyecanı görülmeğe değerdi. Birinci gelen atı ve jokeyini görmek için vatandaşlar birbiriyle yarışırken finish noktasının rampa olması atları tamamen zorladı. Önde gelen iki atın rampayı çıkmakta güçlük çektiğini gören bazı vatandaşlar kuralları hiçe sayıp parkura girerek atları elleriyle itmeye çalıştılar.

Parkura giren vatandaşların bu hareketi nedeniyle bir dizi itirazlar oldu ve Benliahmet Köyü Atlı Spor Kulübü yönetimi toplanarak yarışların iptal edildiğini ilk üçe girenlerin önümüzdeki günlerde yapılacak ikinci yarışta belirleneceğini açıkladı.

Benliahmet Köyü Atlı Spor Kulübü Başkanı Kasım Kızılaslan, atların finish çizgisine yaklaştığında bazı vatandaşların parkura girerek yarış bitmeden atları elleriyle itekleme gayretlerinden dolayı yarışın iptal edilerek ileri bir tarihte yeniden yapılacağını duyurdu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.