GÜNCEL Haber Girişi : 23 Kasım 2017 13:03

Bursa’da Iğdır’ın Kurtuluş Gecesi

Bursa’da Iğdır’ın Kurtuluş Gecesi
Bursa’da yaşayan Iğdırlılar “Iğdır’ın Kurtuluş Gecesi”nde buluştular.97.Kurtuluş Yıldönümü Gecesinde bir araya gelen Iğdırlılar Iğdır’a yakışır bir Kurtuluş Gecesi düzenlediler.

Bursa’da Iğdır’ın Kurtuluş Gecesi

Bursa’da yaşayan Iğdırlılar “Iğdır’ın Kurtuluş Gecesi”nde buluştular.97.Kurtuluş Yıldönümü Gecesinde bir araya gelen Iğdırlılar Iğdır’a yakışır bir Kurtuluş Gecesi düzenlediler.

Bursa Iğdır Kültür,Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma derneği tarafından düzenlenen ve yoğun katılımın olduğu geceye Iğdır AK Parti Milletvekili Nurettin Aras,AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan,CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın,CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun yanı sıra Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yrd. Abdullah Karadağ,Nilüfer Belediye Bşk.Yrd.Adil Kayaoğlu,Osmangazi AK Parti İlçe Bşk.Ali Yılmaz,CHP İl Meclis Üyesi Recep Çohan,MHP İl Genel Meclis üyesi İhsan Bilgili,KAI Federasyon Bşk.Av.Sefer Erdinç Dülger,Siyasi parti temsilcileri,hemşehri dernek başkanlarının yanı sıra birçok Iğdır-Kars-Ardahan ve Bursalı hemşeriler katıldılar.

Gecenin açılış konuşmasında dernek başkanı Kurban Güneş; “Iğdır Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği olarak ,ilimiz Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıldönümü nedeniyle düzenlemiş olduğumuz.”KURTULUŞ GECEMİZE”katılımınızdan dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına hepinize hoş geldiniz diyor, saygılar sunuyorum.

Değerli Hemşerilerim

Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev; Destansı mücadeleler sonucunda bize emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü savunmak, Vatanımızı koruyup, kollamak iç ve dış tehditlere karşı uyanık olmaktır.Atalarımızın bize emanet ettiği tam bağımsız, ilerici, laik Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma ülküsü bizlerin ödevidir.Özellikle Bursa’da yaşayan Kars,Ardahan ve Iğdırlılar olarak dayanışma içinde öz benliğimizi koruyarak yaşadığımız kente,kültürel ,ekonomik ve sosyal alanda katkıda bulunmayı bir görev addediyoruz.Kültür,ulusları geçmişten geleceğe taşıyan en önemli unsurlardır.Bu unsurlardan yoksun olan ulusların,tarihin karanlık sayfalarında yok olup gittiklerini de biliyoruz.Bu bilinçle,vatanın ebediyete kadar var olması için çocuklarımıza,gençlerimize bırakacağımız en büyük miras,kültür mirasımız olmalıdır.

Bu yoğun duygularla, Iğdır’ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünde, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere onun silah arkadaşları, vatanı ve ulusu uğruna seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor.

İlimizin kurtuluş destanını yazan şehit ve gazilerimizi saygı ile anarken,bu sevincimizi paylaşan siz değerli misafirlerimize bir kez daha hoş geldiniz diyerek saygılar sunuyorum.”dedi.

ŞEHİTLER HAYAT VERİR

Geceye damgasını vuran Iğdır Milletvekili Nurettin Aras; “

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.