SPOR Haber Girişi : 31 Ocak 2021 02:29

Buz gibi havada cirit

Buz gibi havada cirit
Buz gibi havada cirit KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Buz gibi havada cirit

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan Sibarya soğuklarına rağmen Kars'ın Selim ilçesinin Bölükbaş köyündeki gençler, at binip atasporu cirit oynadılar. Gençler, "Soğuklar, cirit aşkımıza engel olamaz" dediler.

Kars’ın Selim İlçesi’nin bir çok köyünde gençler tarafından yaşatılan ata sporu cirit, her türlü hava koşullarında oynanıyor. Yaz aylarında tarla çayır işlerinde çalışan gençler sonbahar döneminde start verdikleri cirit oyununu kış mevsimi boyunca sürdürüyorlar. Kış aylarında en çok tercih edilenlerin başında yer alan cirit oyunu renkli görüntülere sahne oluyor.

Heyecanın ve coşkunun had safhaya ulaştığı cirit karşılaşmalarına komşu köylerden gençlerde geliyor. Bölükbaş köyünde düzenlenen cirit karşılaşmasına at üstünde çevre köylerden gelen gençlerde katıldı. 45’er dakikalık İki devre halinde oynanan karşılaşma dondurucu soğuk ve tipiye rağmen hız kesmeden devam etti. Gençler şiddetli fırtınaya ve ayaza aldırmadan neşelerine neşe kattılar. Nara atarak karlı zemin üzerinde at koşturup cirit atarak heyecan yaşadılar.

Metin Cantepe, “Sabah erkenden atlarımızla cirit oynamaya geldik. Çok eğlenceli oluyor. Rüzgar ve soğuk var ama biz eğleniyoruz. Biraz zorlanıyoruz, üşüyoruz ve bu sporu da seviyoruz.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.