SAĞLIK Düzenleme Tarihi : 04 Aralık 2020 15:55 Haber Girişi : 04 Aralık 2020 15:55

Buz Lazere Dair

Buz Lazere Dair

Buz Lazere Dair

Günümüzde istenmeyen tüylerden kurtulmanın en iyi ve ağrısız yollarından birisi buz lazer epilasyondur. Diğer epilasyon yöntemlerine oranla daha hızlı ve acısız çözüm sunan buz lazer, son yıllarda en çok tercih edilen lazer epilasyondur. Çoğunlukla 4-6 seans aralığında sonuç vermekle birlikte bu süre kişinin cilt tipine, kıl yapısına göre değişkenlik gösterir. Peki, buz lazer epilasyon nedir? Nasıl uygulanır?

Buz Lazer Epilasyon Hakkında Merak Edilenler 

Buz başlıklı lazer epilasyon günümüzün en konforlu ve acısız epilasyon yöntemidir. Bunun yanı sıra birçok cilt tipinde etkili sonuç verir. Son teknoloji ile kıl kökündeki farklı yapıları hedef alarak, farklı dalga boyları sayesinde istenmeyen tüy ve kıllar için kesin çözüm getirir. Daha ziyade geniş yüzeyler hedef alınarak, buz lazer epilasyon ile tek atışla daha fazla kıl köküne ulaşılabilir. Bu özelliği sayesinde diğer epilasyon yöntemlerine göre seans süresi de haliyle düşmektedir. Tüm vücut buz lazerepilasyon seansları yaklaşık 40 dakika civarında sürer.

Buz Lazer Uygulaması

Buz lazer epilasyon uygulaması kademeli ısıtma metodu ile yapılmaktadır. Kıl kökleri etkili bir şekilde tahrip edilerek, acı ya da ağrı oluşmaksızın, işlem gerçekleştirilir. Kullanılan buz lazer cihazları son teknoloji olması sayesinde ciltte herhangi bir yanık riski oluşturmaz. Lazer başlığı uygulama alanında ütü yapar gibi hareket ettirilerek, kıl kökü kademeli bir şekilde ısıtılır ve kontrollü olarak tahrip edilir.

Günümüze kadar piyasaya sürülen buz lazer cihazları arasında en hızlı ve güçlü olanı Soprano Ice Titanium'dur. Bunun yanı sıra Soprano Ice Platinum da 3 dalga boyu ile Türkiye'nin en iyi buz lazermerkezleri bünyesinde kullanılmaktadır.

Kimler Buz Epilasyon Yaptırabilir?

Kimler buz lazer yaptırabilir konusuna gelecek olursak, kıl gelişimi tamamlanmış ve 16 yaşından büyük olan herkes buz epilasyon yaptırabilir. Buz lazer epilasyon yaptırmak isteyen kişilerin muayene sırasında doktorlarına kronik ya da diğer sağlık sorunlarını belirtmeleri gerekir. Lazer epilasyon için sorun teşkil edebilecek rahatsızlığı olmayan kişilere buz lazer epilasyon uygulanabilir.

Buz Lazer Epilasyon Yüze Uygulanır Mı?

Tüm vücutta en hızlı uzayan kıllar genel olarak yüz bölgesindedir. Özellikle bıyık bölgesi ve yüzde uzayan tüyler görsel açıdan birçok kadını rahatsız eder. Yüzde bulunan kıllar derin köklere sahip olup, hassastırlar. Bu kapsamda yüz bölgesine uygulanacak epilasyonun doğru seçilmesi gerekir.

Buz epilasyon yüzdeki tüylerden tamamen kurtulmayı sağlayan başlıca epilasyon yöntemidir. Yüzdeki en güçsüz ve en açık renkli tüylerde bile etkili sonuç doğurur. Acıyı en aza indirdiğinden dolayı konforlu bir yöntemdir. Buz epilasyon ile doğru kişiler tarafından yapılan tedavi, yüzdeki tüylerden kalıcı olarak kurtulmayı sağlayacaktır.

Buz Epilasyon Tüm Vücut İçin Ne Kadar Sürer?

Kılların üç farklı büyüme evresi bulunduğundan dolayı tek bir buz lazer epilasyon seansı yeterli olmayacaktır. Her kıl birbirinden bağımsız ve farklı zamanlarda gelişir. Sonuç olarak epilasyon sadece tüylerin aktif olduğu dönemde etki eder. Yani tam olarak kalıcı çözüm sağlayabilmek için vücuttaki her tüyün aktif olduğu dönemin beklenmesi gerekir. Genellikle 4 ile 6 seans yeterli iken bu süreç kişiden kişiye değişim gösterebilir.2 seans arasındaki süre kişinin kıl tipi ve özelliklerine göre yapılan kontroller sonucunda belirlenir.

 

Buz Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanır?

Buz lazerin uygulandığı bölgeler, kadınlarda ve erkeklerde istenmeyen kılların bulunduğu her bölgedir. Daha ziyade tercih edilen bölgelerin başında yüz, bikini bölgesi, bacak, sırt, hatta kaş arası ve kulak içi gibi bölgelerde sayılabilir.

Buz Lazer Kalıcı Etki Eder Mi?

Son birkaç sene öncesine kadar lazer epilasyon yöntemleri, güçsüz ve açık renkli tüyler için yeterli değildi. Buz lazer başlıklı epilasyon cihazlarının piyasaya sürülmesiyle birlikte bu problem ortadan kalktı. Buz epilasyon ile artık konforlu ve vücudun her bölgesinde etkili lazer tedavisi mümkün. Profesyonel kişiler tarafından uygulandığında istenmeyen kıllar ve tüyler üzerinde kalıcı çözüm sağlamaktadır. Sahip olduğu teknoloji sayesinde artık hem kalın hem de ince tüyler kesin olarak ortadan kaldırılabilir.

Buz Lazer Epilasyon Hangi Mevsimlerde Yaptırılabilir?

Esasında buz lazer epilasyonu için belirli bir zaman söz konusu değildir. Hem yaz hem kış buz lazer uygulamasını güvenle yaptırabilirsiniz. Uygulama bronz tenliler ve beyaz tenli kişilerde etkili çözüm sağladığından dolayı istediğiniz zaman diliminde seanslara başlayabilirsiniz. Epilasyon sonrası ten rengi fark etmeksizin güneşlenecek kişilerin mutlaka yüksek koruma faktörlü bir güneş kremi kullanmaları gerekmektedir.

Buz Lazer Epilasyon Acı Verir Mi?

Buz lazer epilasyon diğer epilasyon yöntemlerine göre acı ve ağrıyı minimize etmektedir. Soğutma özelliği sayesinde uygulama sırasında neredeyse hiç acı duymazsınız.

Buz Lazer Epilasyon Sağlığa Zararlı Mı?

Günümüze kadar buz lazer epilasyonun herhangi bir sağlık sorununa yol açtığı gözlemlenmemiştir. Zaten buz lazer uygulaması profesyonel kişiler tarafından düşük seviyelerde ve sık tekrar ile gerçekleştirilir. Cilt üzerinde bile herhangi bir tahriş ya da zarara neden olmaz. Buz epilasyon ışınları en fazla deri altındaki kıl köklerini etkileyecek seviyededir. Yani iç organlara ulaşıp herhangi bir sağlık problemi yaratması söz konusu değildir. Hassas cilde sahip kişilerde hafif tahriş meydana gelmesi dışında bir rahatsızlık oluşturmaz. Söz konusu kızarıklık ise birkaç gün içinde kendiliğinden geçer.

Hamile Kadınlar Buz Lazer Epilasyon Yaptırabilir Mi?

Hangi yöntem uygulanıyor olursa olsun, ışık ile yapılan epilasyon yöntemlerinin hiçbiri hamileler için uygun değildir. Hamilelik öncesi epilasyon seanslarına başlayan kişiler, programlarını erteleyebilirler. Hamilelik ihtimali olan kişilerin ise epilasyonu hamilelik ve doğum sonrasına ertelemeleri tavsiye edilir. Doktorların ortak görüşü çerçevesinde hamile kişilerin herhangi bir ışık uygulaması kullanmaması gereklidir.

Erkekler Buz Lazer Epilasyon Yaptırabilir Mi?

Son yıllarda erkeklerin epilasyona bakış açıları ve ön yargılarıkırılmıştır. İster estetik kaygıdan ötürü ister sağlık sebepleri kapsamında erkeklerde epilasyon yaptırabilir. Günümüzde kadınlar kadar olmasa da lazer epilasyon yaptıran erkeklerin sayısında gözle görülebilir bir artış söz konusudur.

Buz lazer epilasyon özellikle erkekler için en uygun epilasyon yöntemidir. Çünkü her bölgeye rahatlıkla uygulanabilen buz lazer, acı hissiyatını da minimuma indirmiştir. Acısız ve kalıcı bir çözüm için erkeklerin daha ziyade tercih ettikleri yöntem buz lazer epilasyondur.

Buz Lazer Epilasyon Fiyatları

Buz lazer fiyatları kişinin kilo ve kıl yapısına göre değişiklik göstermektedir. Bunun yanı sıra buz lazer merkezleri kapsamında fiyat aralığı değişebilmektedir. Talebe bağlı olarak ister tüm vücut ister vücudun belli bölgeleri için tedavi uygulanabilir. Uygulanan bölgeye göre ortalama fiyatlar belirtilmek ile birlikte kişinin kıl yapısına göre fiyat aralığı netleşir.