KARS Haber Girişi : 28 Kasım 2019 16:39

Camdaki Mahalle

Camdaki Mahalle
Dolunay Derneği Başkan yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Kafkas Haber Ajansı (KHA) Yazarı Faruk Ocak’ın, “Camdaki Mahalle” yazısı:

Camdaki Mahalle

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dolunay Derneği Başkan yardımcısı Engelliler Birim Başkanı Kafkas Haber Ajansı (KHA) Yazarı Faruk Ocak’ın, “Camdaki Mahalle” yazısı:

Camdaki mahalle..

Bu benim ilk uyanışım.

İlk bakış, ilk algılayışım.

Bundan seneler seneler evvel pencere kenarına yaslanmış dışarıyı izlerken, hayata bakışımı değiştiren bir yansıma fark ettim. Bu yansımada gözlerimle gördüğüm her şey orada tam tersiydi. Sanki bambaşka bir mahalledeydim. Oysa camdan dışarıya değil de, dışarıdan cama bakmıştım. Hepsi bu. Çocuk aklı için çok büyük bir olaydı bu belki..

Bir anda heyecanlanıp bunun nasıl olabileceğini anlamaya çalıştım. Şaşırmıştım. Tekrar tekrar baktım. Sağda oynayan çocuklar solda, soldaki evler ağaçlar tam tersindeydi. Şimdi düşündükçe tebessümle hatırladığım bu anım, o yaştaki çocuk aklımla ilk uyanışımdı. Hayat da böyle zamanlar olmadı mı sizce? Gözlerimiz yanıltmadı mı bazen bizi? Gerçeklerin derin çukurunda kıvranırken, gözlerimiz bambaşka bir mahalle/mekan aramadı mı?

İşte bu sebeple camdaki mahalle aklımdan hiç çıkmıyor. Çünkü aradan yıllar geçse de gözler bazen gerçekleri gösteremiyor. İyiler bazen çok kötü, kötü sandıklarımız herkesten daha iyi olabiliyor. Camdaki mahalle gibi. Her şey tam tersi..

Velhasıl, o gün bu gündür o yansımayı ve o şaşkınlığımı unutmam. O hayatımın ilk dersiydi. Büyüdükçe camdaki mahalle isim değiştirdi. Camdaki insanlar, camdaki işler, camdaki iyilikler, camdaki sağlık, camdaki para, camdaki merhamet vs..

Devamını hayat getirdi.

Benim gördüğüm camlarda iyi olanın aslında kötü, sağdakilerin aslında solda olduğu ve bunların da tersi vardı.

Peki ya sizin camdaki mahalleniz nasıldı?

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.