GÜNCEL Haber Girişi : 24 Şubat 2021 19:53

Can dostun çaresizliği yürek burktu

Can dostun çaresizliği yürek burktu
Can dostun çaresizliği yürek burktu KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Can dostun çaresizliği yürek burktu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta minik yavrusunu araba ezen anne köpek uzun süre yavrusunun başından ayrılmadı. Yavrusunun cansız bedeni başında bekleyen anne köpek, caddeden geçen araçlara saldırarak arabalara olan kızgınlığını gösterdi. Yavrusunu koklayıp yalayan köpeğin yanına giden hayvansever Berivan Buğan’a patilerini uzatarak yardım istedi. Yapılacak bir şeyin kalmamasına rağmen mahzun bakışlarıyla Berivan’a bakan köpeğin çaresizliği yürekleri burktu.

Gazi Ahmet Muhtar Paşa (GAMP) Caddesi üzerinde yaşanan olayda yavrusunun yerden kalkmasını bekleyen anne köpek, tesadüfen oradan geçen Kars Can Dostları Derneğinden Berivan Buğan’a yalvarır gözle sığındı. Buğan’ın ilgisi üzerine anne köpek uzun süre kendisine sarılarak yavrusunun canlanmasını bekledi. Yavru köpekle yakından ilgilenen Buğan’ın, durumu Kars Belediyesi zabıta ekiplerine haber vermesinin ardından görevliler ölmüş yavruyu bulunduğu yerden alarak götürdü. Anne köpek uzun süre yavrusunun öldüğü yerde çaresizce bekledi. Anne köpeğin çaresiz çırpınışları görenleri duygulandırdı.

Kars Can Dostları Derneğinden Berivan Buğan, anne köpeğin insanlara ders verdiğine dikkat çekerek, araç sürücülerinin dikkatsizliği sonucu bir cinayet yaşandığını söyledi. Duyarsız sürücülere insanlığa davet eden Berivan Buğan, “Az önce bir kaza yaşandı ve bir araç yavru köpeği ezerek öldürdü. Annesi de çaresiz bir şekilde bir insan gibi dakikalarca başında bekledi. Bizler Can Dostları Derneği olarak hayvanlarının korunması için çalışıyoruz. Kars Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği (HAYDİ) birimi oluşturuldu. HAYDİ’nin amacı şiddete uğrayan veya trafik kazası ile travmaya uğrayan hayvanları korumak ve hayvanlara şiddet uygulayanlara cezai yaptırım uygulamaktadır. Bizler de kendileri ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile de birlikte çalışıyoruz. Bu soğuk kış günlerinde hayvanlar aç kalıyor ve kısırlaştırılmalı da gerekiyor. Bir yandan da hastalıklarının tedavileri için belediye ile işbirliği yaparak tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca dernek olarak Kafkas Üniversitesinde ve özel kliniklerde de hayvanların tedavilerini yaptırıyoruz. İl merkezinde 50 tane besleme odağımız var ve bu odaklarda yüzlerce hayvana bakıyoruz. Kars Belediyesi Barınağında hayvanlara bakılıyor ama yetersiz geliyor. Herkesi hayvanlara karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.