KARS Düzenleme Tarihi : 02 Ocak 2021 23:09 Haber Girişi : 02 Ocak 2021 23:10

Çıldır Gölünün kedileriyle oyun zamanı

Çıldır Gölünün kedileriyle oyun zamanı
Çıldır Gölünün kedileriyle oyun zamanı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Çıldır Gölünün kedileriyle oyun zamanı

Çıldır Gölünün kedileriyle oyun zamanı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars ve Ardahan sınırları içinde yer alan donmuş Çıldır Gölü’nün şirin kedileri minik ziyaretçilerin maskotu oldu. Kedileri elleriyle doyuran ziyaretçiler çocuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmiyorlar. 14 aylık Mertkan Demirel de gölün buzlu zeminine oturarak hoşça vakit geçirdi. Kedilerle yiyeceklerini de paylaşan minik Mertkan’ın neşeli hali dikkatlerden kaçmadı.

Göle ve buza alışık kediler şirinlikleriyle kendilerini sevdiriyorlar. Uzun yıllardır bölgede oldukları için Atalay’ın yerini ziyarete gelen ve buzlu gölü gezen yerli ve yabancı turistlerin de adeta sevgilisi oldular. Kediler göle o kadar alıştılar ki turizm turları geldiğinde bile yola çakar çıkıp onları karşılayıp birlikte göle geri geliyorlar.

Atalay’ın Yeri tesisinin sahibi Atalay Uzunkaya, 3 kediye yıllardır baktıklarını söyledi. ‘Mira’, ‘Mırmır’ ismini verdikleri kedilerin turistlerin adeta sevgilisi olduğunu belirten Atalay Uzunkaya, “Biz bu kedilere yıllardır bakıyoruz. Buraya alışıklar. Biz bunları turizm amaçlı burada bulundurmuyoruz. Zaten burada oldukları için ziyaretçilerin de dikkatini çekiyor ve buraya gelen turistler kedileri çok sevdikleri için onlarla hatıra fotoğrafları çektiriyorlar.  ‘Mırmır buradan çıkar yola kadar gider ve turların önüne düşer birlikte gelirler. Diğer kediyi de yetiştirdi şimdi birlikteler ve hiç ayrılmıyorlar. Kedilerimiz buzla ve gölle de özdeşleştiler.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.