KARS Düzenleme Tarihi : 10 Ekim 2020 22:38 Haber Girişi : 10 Ekim 2020 22:40

Çocukların geleceğine umut oldu

Çocukların geleceğine umut oldu
Çocukların geleceğine umut oldu KAFKAS HABER AJANSI
Çocukların geleceğine umut oldu

Çocukların geleceğine umut oldu

KAFKAS HABER AJANSI

KÖY ÇOCUKLARINDA UMUT FİLİZLENDİ

Çocuk ve Gelecek Derneği (ÇOGEL) tarafından onarılan ve ihtiyaçları giderilen köy okulu öğrencileri, artık geleceğe umutla bakıyor.

ÇOGEL Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Elif Esen, sosyal medyadan gelen bir taleple köy çocuklarına umut yolculuğuna başladıklarını anlattı.

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Taşbaşı köyünün öğretmeninin kendilerine mesaj gönderdiğini belirten Esen, okulun içler acısı fotoğraflarını görünce yardımcı olmaya karar verdiklerini bildirdi.

YÜREĞİMİZ DAYANAMADI

Elif Esen, “Kışın -35 dereceleri bulan soğukta çocukların gireceği okul tuvaleti bile dışarıda ve kötü durumdaydı. Bizim yüreğimiz dayanmadı tabii. Araya Covid-19 salgını girse de bir yandan bizimle okulun yapımına destek olacak sponsorları bir yandan işi yapacak ustaları bulduk. Önce tuvalet içeriye alındı, genişletildi. Okulun zemini yeniden yapıldı, iç ve dış duvarlar boyandı.” diye konuştu.

GÖZLERİNDEN ZEKA FIŞKIRIYOR

Tüm işleri okulların açılışına yetiştirmenin sevincini yaşadıklarını vurgulayan Esen, açılışta öğrencilere puzzle hediyeleri ile gittiklerini söyledi.

ÇOGEL Başkanı Esen, şunları kaydetti:

“Köy çok güzel. Kaz sürülerinin olduğu, Çıldır gölünü tepeden gören Ermenistan sınırına yakın bir köy. Köy ahalisi sıcakkanlı insanlar. İlçenin şiir yarışmasının birincisi olan çocuk köyden çıkmış. Sohbet ettik, gözlerinden zeka fışkırıyor. Okulun yenilenmesi, köy halkının ve çocukların mutluluğu bizim de mutluluğumuzu katladı. İstanbul’a daha niceleri nasip olsun diyerek gönül huzuru ile döndük.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.