SAĞLIK Düzenleme Tarihi : 03 Aralık 2020 15:37 Haber Girişi : 03 Aralık 2020 15:38

Covid-19 Evde İzlem Önerileri

Covid-19 Evde İzlem Önerileri
Covid-19 Evde İzlem Önerileri KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Covid-19 Evde İzlem Önerileri

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Zakir Lazoğlu Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ‘Covid-19 Evde İzlem Önerileri Broşürü' ile koronavirüse yakalanmış takip ve tedavisine evde devam edilmesine karar verilmiş vatandaşların bu süreçte nelere dikkat etmeleri gerektiğine dair açıklamalarda bulundu. Uzman Dr. Lazoğlu, “Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 'Covid-19 Evde İzlem Önerileri Broşürü' nde belirtilen kurallara dikkat edilirse hastalığın bir başka bireye bulaşma olasılığını en aza indirmiş ve tedavi sürecini kısa sürede atlatmış oluruz. Ayrıca broşürde hastalıkta sık görülen belirti ve bulgular tekrar hatırlatılmış olup ,vatandaşların bahsedilen belirtilerle karşılaşması durumunda yapması gerekenler hatırlatılmıştır.” dedi.

Uzman Dr. Lazoğlu açıklamalarını Bakanlık tarafından yapılan uyarıların önemine dikkat çekerek şu sözleriyle  tamamladı:

“Covid-19 salgınında Sağlık Bakanlığının çeşitli mecralarda yapmış olduğu uyarı ve farkındalık çalışmalarına gereken hassasiyeti göstererek bu süreci en az bulaşla atlatmış olacağız.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.