KARS Düzenleme Tarihi : 30 Ekim 2020 17:25 Haber Girişi : 30 Ekim 2020 17:26

Cumhuriyet Bayramı'nda şehitlerimiz anıldı

Cumhuriyet Bayramı'nda şehitlerimiz anıldı
Cumhuriyet Bayramı'nda şehitlerimiz anıldı KAFKAS HABER AJANSI

Cumhuriyet Bayramı'nda şehitlerimiz anıldı

KAFKAS HABER AJANSI

Tatil olarak kutlanan Türkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923'te kuruldu.

Birinci Dünya Savaşı'nda Osmanlı Devleti'nin yenilgisi ve galip devletler arasındaki toprakların talan edilmesi, geçen yüzyılın başında ülkede büyük bir çaresizliğe neden oldu. Ancak Batı, milli güçleri komutasında birleştiren ve Kurtuluş Savaşı'nı başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi kahraman bir lider beklemiyordu.

29 Ekim 1923'e kadar süren görüşmelerin ardından Cumhuriyet'in ve başkent Ankara'nın kurulması tüm dünyaya duyuruldu.

Bu güzel bayramda "Türk Dünyası Büyükleri" gazetesi çalışanları, Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran milli mücadele kahramanlarını anma geleneğini bozmadı. Davetlilerle birlikte Şehitler Sokağı ve Şamahı'daki Türk Şehitleri Mezarlığı'nı ziyarete gittiler.

Ziyarete Şarafat Shafa, Eyvaz Hunbatov, Gaziler Örgütü üyeleri, eski muharebe komutanları Bahram Sheydayev, Talib Novruzbeyov, Elçin Hasanov, Türkiye Avşarlar Birliği Azerbaycan şubesi başkanı Şohlat Afşar ve onurlu gazeteci Akif Jabbarov da katıldı.

Ebedi Türk-Azerbaycan dostluğundan bahseden katılımcılar, Türk kardeşlerine olan sevgilerini mezarları tozlayarak göstermeye çalıştı ve mezarlarını çiçeklerle süslediler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.