GÜNCEL Haber Girişi : 24 Temmuz 2019 20:56

Cumhuriyet Tırı Kars’ta

Cumhuriyet Tırı Kars’ta
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100 yılı nedeniyle Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi tarafından hazırlanan projeyle yola çıkan Cumhuriyet Tırı dün (24 Temmuz Çarşamba) Kars’a geldi. Tır, bugün de Kars’ta ola

Cumhuriyet Tırı Kars’ta

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkışının 100 yılı nedeniyle Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi tarafından hazırlanan projeyle yola çıkan Cumhuriyet Tırı dün (24 Temmuz Çarşamba) Kars’a geldi. Tır, bugün de Kars’ta olacak.

Cumhuriyet meydanında yer alan Tır içerisinde Atatürk, Cumhuriyet ve devrimlerle ilgili sergilerin, İstiklal Madalyası’ndan, 10. Yıl Madalyası’na orijinal objelerin, Türkiye’de ve dünyada basılmış Atatürk’le ilgili yayınlardan oluşan basılı malzemeler ve panolar yer alıyor.

ADD Kars Şube Başkanı Özfer Koçak, ADD Kars Şubesi organizasyonundaki sergi tırının Kars’a geldiğini söyledi.

Koçak, tüm misafirleri sergi tırına beklediklerini belirterek," Tır, Kars Cumhuriyet meydanında 2 gün boyunca kalacak. Sergide Cumhuriyete gönül vermiş isimlerin fotoğrafları yer alıyor. Atatürk ile ilgili bir çok detaya da bu sergide yer veriliyor. 2 gün boyunca tüm Karslıları bu sergiye bekliyoruz" dedi.

Ziyaretçilerde, ADD Şubesine teşekkür ettiler.

Müzisyen Çetin Adıgüzel de “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” türküsüyle destek verdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.