GÜNCEL Haber Girişi : 23 Kasım 2017 12:31

Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün’ün hizmetleri

Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün’ün hizmetleri
Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün, görevi boyunca beldeye yapılan hizmetler ve projelerle ilgili Kafkas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün’ün hizmetleri

KAFKAS HABER AJANSI

Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün, görevi boyunca beldeye yapılan hizmetler ve projelerle ilgili Kafkas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Başkan Ömer Vargün, “Dağpınar 1972’de Belediye olarak hizmet vermeye başladı. Kalkınma konusunda öncelikle hayvancılık ve çiftçilikle geçimini sağlıyor. Gelişmeye müsait fakat 47 yıllık bir belediye olmuş. Belli bir noktaya kadar gereken yatırımlar yapılmamış. Biz burayı 2014 seçimlerinde nasip oldu geldik. Rabbimin takdiri halkın da desteği ile seçildik. Beldedeki temel ihtiyaçların neler olduğu konusunda uzmandık. Arkadaşlarımızla toplandık başta eğitim ve alt yapı, su ihtiyaçlarımız vardı. Eğitimle alakalı taşımayla ile veya ilçeye gidip geliyorlardı. Bunun önüne geçtik yerinde eğitimin sağlıklı olduğuna inandığımız için lise proje hazırladık. Sayın bakanımız destek verdi milletvekillerimiz destek verdi dönemin valisin de desteği ile liseyi açtık. Çocuklarımızın çoğu böylelikle eğitimlerini burada sürdürdüler.” dedi.

BELDEDE ALT YAPI OLMAYAN EV KALMAYACAK

Eğitimin kalitesi için çalıştıklarını da aktaran Vargün, “Biz burada eğitimin kaliteli olmasını hedeflemiştik. Bunları başardık. Ana sınıfı ihtiyacını da hallettik. Arkasından İmam Hatip Ortaokulunu açtırdık. Sonuçları olumlu oldu. Altyapı ve su çalışması da proje aşamalarını devam ettirdik. 2014-1017 inşaat faaliyetleri sonuç aldı. Alt yapıyı bu sene bitirdik. Geçmişte 4-5 saat su alamayan belde halkına bu sene 2018’e girmeden 24 saat su vermeyi planlıyoruz. Kaynakları güçlendirdik, depolar sıfırlandı son teknoloji kullanıldı. Beldede alt yapı olmayan ev kalmayacak.” açıklamasını yaptı.

Başkan Vargün diğer hizmetler konusunda da “Taziye evleri konusunda bölgede bir rekora imza attı. Beldemizde 5 adet taziye evi yaptık. 4’ü 350 metrekare birinin üstünde kuran kursu ve imam evi de var. Bir tanesi de 350 metrekare altında kadın ve erkek bölümleri de var. Mutfağı ve diğer ihtilatları da giderdik. Vatandaş anahtarı alıp açacak kendi evi gibi kullanacak. Bir tanesinin üstünde de bir cami yaptırdık. O da bitti bitecek. Az bir iş kaldı Bu 4 inşaatta İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ince işlerinde el attı, katkı sağladı. Mercan hanım kardeşimiz var Kağızmanlı ve diğerleri Allah razı olsun geldiler burada yerinde gördüler ve el attılar.” diye konuştu.

ALTYAPI VE MESİRE ALANI

Başkan Öargün ayrıca, “Altyapı ve su bitiyor ve bundan sonra üst yapıya başlayacağız. Dağpınar şu anda komple inşaat alanı. Eskiden yapılan parkeler bozuldu bunlara yeniden bir üst yapı inşaatı gerekiyor. Bunu da proje hazırlayıp sayın bakanımızla paylaşacağız. Bakanımız bu konuda da bize destek verecek. Herkesin kapısına kadar ulaşmayı hedefliyoruz. Herkesin kapısına gidecek şekilde çalışma yapıp halkamızı çamurdan kurtarmayı amaçlıyoruz. Bir mesire alanı çalışmamız da var. Yer tahsisi de bitti. İçişleri bakanımız bizlere destek verdi. Bunun projesini de çevre bakanlığına sunduk. Bu projeyi de ihaleye çıkıp tamamlayacağız.” dedi.

HALKA LAYIK HİZMET ANA HEDEFİMİZ

Vargün, hizmetlerin bölge halkına layık olması için çaba harcadıklarının da altını çizerek, “Yapacağımız çok iş var elbette ki. Devletin verdiği destekler çok iyi Allah herkesten razı olsun. Tabi ki kendiliğinden de bu işler yapılmıyor. Ekip arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz çalıştık, kapılar çaldık aradık ve bulduk. Ankara’da bir kişinin neye ihtiyacı varsa Dağpınar’daki vatandaşın da ona ihtiyacı var. Eğitimin ve kültürün seviyesinin yüksek olduğu bir bölgedeyiz. Bölgede göç vermeyen bir yerdir. Şu anda 24 derslikli lisemiz bitti bitecek. Yanında 200 yataklı bir yurt var. Dağpınar’da şehir görünümü veren binalar yapıldı. Halı saha için araştırmalar yaptık ve bunu Dağpınar’da yaptık. İdari binamızı da yaptık. Kapalı spor salonunu DAP’tan yaptırdık. Siyasi ve bürokrasinin birlikte çalıştığı bir çaba. Peşinde koştuk ve başardık. Kapalı spor salonumuz çok güzel ve kullanışlı. İçinde çocuk parkı, fitnes salonu, bilardo salonu, bir çok bölgede olmayan bütün spor aktivitelerinin yapılacağı spor salonuna sahibiz.” şeklinde konuştu.

KIŞI AĞIR AMA MUTLUYUZ

Kış mevsiminin ağır geçmesine rağmen mutlu olduklarını da aktaran Vargün, “Bir burada yaz yüzü çok az görürüz. Her ayımız kışla gidiyor. Yılda 2 ay yaz görüyoruz. Kesin 8 ayı kıştır. 2200 rakımı var. İnsanlar burada yaşıyor kışı ağır hava şyartları soğuk ama mutluyuz. Bu çalışmaları yaptıkça daha da huzurlu oluyoruz. ‘Digor Yolu Çile Yolu’ diye yazılırdı ama şimdi çok güzel asfalt yapıldı. 2018’in sonunda bu yol teslim edilecek. Bu da birçok şeyin değiştiğinin göstergesidir. Allah bakanımızdan razı olsun. Dağpınar’ı gören Kars’ı görsün çünkü her taraf şantiye. Bölgenin ihtiyaçları artık gideriliyor. Köydeki vatandaşa da sıcak asfalt gidiyor. Kars’ın bir çok köyünde de sıcak asfalt yapıldı bu da bizi mutlu ediyor.”

HERKES KENDİ GELECEĞİ İÇİN ÇABA GÖSTERSİN

Dağpınarlılara da seslenen Vargün şöyle konuştu:

“Biz diyebiliriz ki 2 dönem sonra vereceğimiz vaatleri de yaptık. Emin olun 7/24 çalıştık ve mesai tanımadık. Hiçbir şeye ‘olmaz’ demedik. Makul ve mantıklı tüm istekleri yerine getirdik. Biz ‘YOK’ demeye alışmadık. Tüm ekip arkadaşlarımızda bir hizmet aşkı var. İnsan bir şey yaparken mutlu oluyor. Beldemizde 25 yıl esnaflık da yaptık ama biz memleketimizi kendimize dava edindik. Bölgeyi çok iyi tanıyan biri olarak yaptığımız her işte mutlu olduk, devletle halk arasındaki köprüyü çok iyi kullandık. İnsanlarımızda bunun farkında.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.