EĞİTİM Haber Girişi : 09 Mart 2018 10:43

Dağpınar Belediye Başkanından kadınlara karanfilli kutlama

Dağpınar Belediye Başkanından kadınlara karanfilli kutlama
Kars Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Loca Kafe’de muhteşem bir program düzenledi.

Dağpınar Belediye Başkanından kadınlara karanfilli kutlama

KAFKAS HABER AJANSI

Kars Dağpınar Belediye Başkanı Ömer Vargün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Loca Kafe’de muhteşem bir program düzenledi.

Dağpınarlı ve Dağpınar’da görev yapan kadınlarla yemekli bir programda buluşan Belediye Başkanı Ömer Vargün, kadınların baş tacı olduklarını, aile unsurunun en önemli yapı taşı olduklarını belirterek kadına değer veren ve öne çıkaran toplumların her zaman başarıdan başarıya koştuklarını ifade etti.

Tüm kadınların bu özel günlerini kutladığını da kaydeden Başkan Vargün, kadınlara toplum olarak her zaman değer verdiklerini 8 Mart’ın yılda bir daha da özel hatırlandıkları gün olduğunu ifade etti.

Kars’ın kadına verilen değer noktasında Türkiye’nin önde gelen illeri arasında olduğunu da vurgulayan Başkan Vargün, kadınların hem eş hem anne olduklarının asla unutulmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Başkan Vargün Kadınlar Günüyle ilgili konuşmasını şöyle tamamladı:

“‘Dünyaya merhaba dediğimiz andan itibaren hayatımızın her aşamasında yanımızda olan ve aile kurumunun temelini oluşturan, üzerine düşen her görevini layıkıyla yerine getiren fedakâr cefakar tüm bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutlu olsun.

Toplumun temeli ailedir. Ailenin temeli ise kadındır. Kadının her şeyden önceki görevi anneliktir. Çünkü çocuklarımızı, gelecek nesillerimizi yetiştiren bir kadın, bir annedir. Aynı zamanda kadınlar toplumun her alanda göstergesidir. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına verdiği değer ve ona duyduğu saygı ile verilen hak ve sorumluluklarla ölçülür.

Kurtuluş savaşında cephede cephane taşıyan, savaşta askerlerle omuz omuza savaşan şanlı tarihimize isimlerini altın harflerle yazdıran Kara Fatma, Nene Hatun, Şerife Bacı’da bir anne bir kadın olduğunu asla unutmamalıyız.

Aynı zamanda 15 Temmuz’da özellikle kadınlar ön saflarda yer alarak darbe kalkışmasına karşı kurtuluş savaşındaki duruşunu tekrar göstermiştir.

Kadına verilen değer, uygar toplum olmanın en önemli göstergesidir. Özellikle son günlerde kadına uygulanan şiddet ve şiddet haberleri hepimizi derinden etkiliyor.

Bu ve bu gibi kadınlara uygulanan kötü davranışlar, darplar ve şiddetin tümünün engellenmesi ve önüne geçilmesi için toplum olarak bilinçlenmeli ve elimizden geleni yapmalıyız.

Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatıdır. Kadına vurulan her darbe, toplumun varlığına yöneltilmiş bir tehdittir.

Tarihi süreç içerisinde Atalarımızdan devraldığımız kültürümüz de ve mensup olduğumuz yüce dinimizde Cenneti annelerin ayakları altına sererken kadının hak ettiği kıymeti en yüksek şekilde ifade etmektedir.

Bu duygu ve düşünceler içinde bir kez daha, başta evlat acısıyla yüreği yanan, bu vatan uğruna canlarını feda eden ve mertebelerin en yücesine ulaşan kahraman şehitlerimizin anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü bir kez daha kutluyorum.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.