SİYASET Haber Girişi : 28 Temmuz 2020 00:32

Davutoğlu, Başbakanlık müjdesini aldığı türbeyi ziyaret etti

Davutoğlu, Başbakanlık müjdesini aldığı türbeyi ziyaret etti
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Davutoğlu, Başbakanlık müjdesini aldığı türbeyi ziyaret etti
Davutoğlu, Başbakanlık müjdesini aldığı türbeyi ziyaret etti

Davutoğlu, Başbakanlık müjdesini aldığı türbeyi ziyaret etti

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Gelecek Partisi’nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti’de olduğu dönemde Kars’taki Harakani Türbesi’ni ziyaret etmiş ve Evliya Camii Külliyesi’nden ayrılmadan önce Başbakanlık müjdesini almıştı. Davutoğlu, İl Başkanlığı binasının açılışı için genel başkan sıfatıyla geldiği Kars’ta ilk olarak soluğu Harakani Türbesi’nde aldı ve burada dua ettikten sonra programını sürdürdü. Davutoğlu, “Serhat şehrimiz Kars’ta İl Başkanlığımızı açtık, esnaflarımızı ziyaret ederek, Karslı hemşehrilerimizle sohbet ettik. Bu aziz topraklara sevgi tohumları eken şehrin manevi öncüsü Ebu’l Hasan Harakani Hazretleri’nin türbesini yeniden ziyaret etmenin mutluluğuna eriştik.” dedi.

Eşi Sera Davutoğlu ile birlikte Kars’a gelen Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi İl Başkanı Yavuz Yazar ve partililer tarafından karşılandı. Konvoy eşliğinde şehir merkezinden geçtikten sonra Şehit Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri’nin türbesine giderek dua etti. Türbe çıkışında vatandaşlarla ayak üstü görüşen Davutoğlu yanına gelen çocuklarla da yakından ilgilendi ve onlara esprilerde bulundu. Davutoğlu il başkanlığına gelişinde de esnaf ve vatandaşlarla sohbet edip, Öz Koçaklar Peynircilik işyerine giderek, kaşarı ve balı satın aldı.

Açılışta konuşan Davutoğlu, “Bugün serhat şehrimiz, güzel ve yeşil Kars’ımızı bir kez daha ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyuyorum. Kars’ın, şahsi hayatımızda da, devlet hayatımızda da özel bir yeri vardır. 1987 yılında eşim Sera hanımın mecburi hizmet dolayısıyla Kars’a gelmiştik. Eşim mecburi hizmetini yaparak Karslılara hizmet ederken ben de doktora tezimi yapıyordum ve İl Halk Kütüphanesine giderek orada çalışıyordum. O zaman bütün Kars bölgesini gezdik, civar bölgeleri de gezdik o zaman Kars’a hayran kaldım. Her gelişimizde evimize geldik gibi hissederiz, o güzel günleri yad ederiz. İlk kızım o zaman 1,5 yaşındaydı, hala hayal meyal Kars’ı hatırladığında güzel bir şekilde nostaljik bir şekilde hatırlar, tabi bazı şeyleri biz hatırlattığımız için hatırlar. Kars, bizim ailemizin Konya kadar sevdiği, Konya gibi hissettiği bir ata yurdudur, ana toprağıdır, onun için Kars’a bağlığımız, irtibatımız apayrıdır. Hem Kars’a hayran olmuştuk hem yiğit Karslının özelliklerine şahit olmuştuk. Sonra defalarca geldik, Başbakan iken de geldik. Her gelişimizde Kars’ın insanının iradesine ve güzel mimarisine, özellikle Harakani Hazretlerinin etrafındaki tarihe nüfuz etmiş, kültürüne hayran olduk.” diye konuştu.

Gelecek Partisi olarak 67 ilde 310 ilçede teşkilatlandıklarını belirten Davutoğlu, “Gelecek Partisi olarak 12 Aralık 2019 yılında kurulduktan sonra süratle teşkilatlanma çalışmalarına başladık. Bugün itibariyle 67 ilimizde 310 ilçemizde teşkilatlandık ve geçtiğimiz aydan itibaren de ilçe kongrelerimizi başlattık. Geçen hafta Batman İl Kongremizle ilk il kongremizi yaptık. Dün yeni Genel Merkezimizi açtık, inşallah yarın da Ardahan İl Kongremizi yapacağız. Bugün Kars’a gelerek Kars İl Başkanlığımızı açtık. Değerli İl Başkanımız Yavuz beye, ekibine çok teşekkür ediyorum. Kısa sürede Kars’ta Gelecek Partisi bayrağını, meşalesini en güzel şekilde temsil ederek, İl Başkanlığımızı açtılar. İnşallah Kars İl Kongresi için de ayrıca gelmeyi planlıyoruz.” dedi.

Davutoğlu ayrıca, “Kars, Anadolu ile Kafkasları birleştiren bu kavşak noktasında böyle sağlam bir şekilde ayakta durdukça vatan toprakları da emindir. Edirne’den Kars’a kadar deriz her sözümüzde, gerçekten de Kars bizim Asya derinliğimizin başlangıcı, Kafkasya’nın önü ve Anadolu’nun bekçisidir. Allah Kars’ımızı ve ülkemizi aziz eylesin.” şeklinde konuştu

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.