Derindere’de lapa lapa kar

Derindere’de lapa lapa kar

KAFKAS HABER AJANSI 

Ardahan’ın Posof ilçesine bağlı Derindere Köyü’nde lapa lapa yağan kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Soğuk havanında etkili olduğu köyde ahırların duvarları buzla kaplandı.

Gürcistan sınırındaki Posof’un son köyü adeta karla kaplandı. Aniden bastıran kar yağışı kartpostallık manzaralar oluşturdu. Ahırların duvarları tamamen buzla kaplanırken ot yığınları da adeta karla örtüldü.

Vatandaşlar soğuk iklimde yaşardıklarını ve sürekli yoğun kar yağışlarına tanıklık ettiklerini söylediler. Emekli olduktan sonra İstanbul’dan köyüne denerek büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine başlayan ve soğuklardan dolayı ahırının duvarı buz tutan Aliyar Çakar, “Köye geri dönüş yaptım. Bu yıl köyde kaldım. 5 adet hayvanım var onlara bakıyorum. İstanbul’da tanıdığım bir çok kişi de köye gelmek istiyor. Buranın doğası, havası çok güzel. Ahırımız içerisi soğuk dışarı soğuk olduğundan duvarları buz tuttu. Eski 40’ları bile görüyoruz” dedi.

Lapa lapa yağan kara yakalanan Hanife Kurşun, yalnız yaşadığını ve evinin yıkılması nedeniyle kaymakamlığın kendisine ev yaptığını söyledi. Yaşamı boyunca çok sıkıntılar çektiğini de belirten Kurşun nine bu yıl mevsiminin ağır geçtiğini ifade etti.

Kaşları ve kirpikleri karla kaplanan Sedat Kurşun da, “Memleketimiz soğuk. Sürekli bu şekilde kar yağışına maruz kalıyoruz. Çiftçilik yapıyoruz, hayvan yetiştirici ile geçimimizi sağlıyoruz. Kars sürekli köyümüze yağar. Alıştık artık. Gördüğünüz gibi kaşlarım ve kirpiklerimi kar kapladı.” diye konuştu ardından da “Kar yağar bardan bardan” türküsünü seslendirdi.

(BA-BA-S) ARDAHAN (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.