KARS Düzenleme Tarihi : 02 Aralık 2020 16:47 Haber Girişi : 02 Aralık 2020 16:48

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Kars Kongresine katıldı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Kars Kongresine katıldı
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Kars Kongresine katıldı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Kars Kongresine katıldı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Kars Kongresine katıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan İl Kongresine katılmak için Kars’a geldi. Kurucu il başkanı Güven Özen’in yeniden il başkanı seçildiği kongrede konuşan Babacan, “Çocuklarımızı çatışmasız, şiddetsiz, terörsüz şehirlerde büyütmek için canla başla çalışacağız.” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonundaki kongrenin, Divan Kurulu Başkanlığına Hüseyin Kaderoğlu, Divan Başkan Yardımcılığına Oya Kuyumcu, Divan Üyeliklerine Valit Dilger, Candar Yılmaz ve Mehmet Onur Diri seçildi. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşımızın okunmasının ardından faaliyet raporu ve gelir-gider raporları okunarak ibraz edildi.

Divan Başkanı Hüseyin Kaderoğlu, Kars’ın birçok medeniyetlerin uğrak yeri olduğunu belirterek, bereketli topraklarında, yaylalarında onlarca uygarlığın hüküm sürdüğüne vurgu yaptı. Kars’ın, Kafkaslardan Anadolu’ya geçiş kapısı olduğunu kaydeden Kaderoğlu, “Atatürk, 6 Ekim 1924 tarihinde Kars’ı ziyaret ettiğinde ‘Hoş gelişler ola Mustafa Kemal Paşa, askerin milletin bayrağın çok yaşa’ sözleriyle karşılanmış ve bağrına basmıştır. Kars şimdi de DEVA Partisinin kadrosunu ve Genel Başkanımızı bağrına basmaktadır. DEVA Partisi ülkemize yeni bir siyaset anlayışıyla, insan haklarına saygı göstermek, söylenmeyeni söylemek, yapılmayanı yapmak, adaleti sağlamak, hukuksuzluklara son vermek, haklının hakkını teslim etmek, parlamentomuzu güçlendirmek için yola çıktı. DEVA ailesi bir damla ile başladı, bu damla kısa bir süre içerisinde büyük bir göle dönüştü.” diye konuştu.

DEVA Partisi İl Başkanı Güven Özen de, “İçinde bulunduğumuz durum ülkesi için endişelenen her bireye vicdani sorumluluk yüklemiş, ülkesinin, kadınlarının, gençlerinin ve çocuklarının geleceğinden endişelenen her bireyin DEVA Partisi çatısı altında toplanmasının kaçınılmaz hale getirmiştir. Maalesef hukuk güvenliğinin olmadığından şikayet ettiğimiz dönemlerin çok daha ötesinde kanun güvenliğinin olmadığı bir dönem yaşamaktayız.” dedi ve Kars’ın ve Türkiye’nin derdinin çok olduğunu ama artık DEVA’sının da olduğunu sözlerine ekledi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise, “Çocuklarımızı çatışmasız, şiddetsiz, terörsüz şehirlerde büyütmek için canla başla çalışacağız. Demokratik zemini daraltanlara, meşru siyaset kanallarını tıkayanlara karşı, ısrarla siyaseti savunacağız. Pandemi döneminde gelişmiş ülkeler vatandaşlarına ‘siz yeter ki evde durun, parayı dert etmeyin’ diyor. Bizde devlet ‘vergi vergi’ diye vatandaşın yakasına yapışıyor.” şeklinde konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.