GÜNCEL Düzenleme Tarihi : 23 Ekim 2020 23:34 Haber Girişi : 23 Ekim 2020 23:35

Doğu Ekspresi seferleri başlamalı

Doğu Ekspresi seferleri başlamalı
Doğu Ekspresi seferleri başlamalı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Doğu Ekspresi seferleri başlamalı

Doğu Ekspresi seferleri başlamalı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARSOD Başkanı Halit Özer, Doğu Ekpsresi’nin Kars seferlerinin yeniden başlatılması için Ankara’da Bakanlıklar arasında mekik dokuyor.

Özer, “Son yıllarda Kars ve bölge ekonomisine oldukça faydalı olan doğu ekspres seferleri başlamalı.

Geçtiğimiz yıllarda yılın tamamında Kars ilimize gelen turist sayısı yıl boyu 60 bin ile 70 bin‘ler deyken. Bu sayı Doğu Ekspres seferlerinin başlaması ve taleplerin yüksek olması ile beraber. Kış sezonunda 4 ayda 100 bini geçen konuk sayısına ulaştı. Elbette ki bu yoğunluğun altında sağlam temeller yaklaşık 15 ile 20 yıllık bir emeğin karşılığı ile günümüzde farkındalık yarattı.” dedi.

Kars’ın turizmine hizmet eden bir çok işletmenin aynı zamanda kurum kuruluşların yıllardır çalışmaları sonrası bu yoğunluğun yaşandığına dikkat çeken Özer, şunları söyledi:

“Örnek verilmesi gerekirse Karsod turizm birliğinin yıllar yıllara dayanan tanıtım çalışmaları fuar gezi tanıtım çalıştay toplantı ve benzeri bir çok çalışmalar ile beklenen yoğunluktu. Tabi bu çalışmalara Valilik Belediye Dernekler bir çok işletmelerin tanıtım gayretleri ile yıllara dayanan bir emektir. Bununla birlikte Turizm müdürlüğümüz Ticaret odamız ve Serhat kalkınma ajansımız da içinde sürekli yer alan emek uğraşlar ve tanıtımlar sonrası Kars turizmi merak uyandırmış hale gelmiştir. Tabi bu çalışmaların ve gayretlerin yıllara dayanan uğraş ve emeği 65.Hükümet bakanı Kars Millet vekili Sayın Ahmet ARSLAN’ın da desteği ile taçlanmıştır. Bakanlığı süresince gerek ilimiz yatırımları gerek uçak sefer sayılarının  fazlalaştırması bir o kadar da Doğu Ekspres çalışmaları oldukça takdire değer süreçti. Tabi bu süreçte esnafından tutunda STK lara kadar  İdari ve mülkü amirliklerinden tutunda siyasilerine kadar, Kars dansçı ve müzisyenlerinden tutunda sektör çalışanlarına kadar transfer hizmetinden tutunda rehberine kadar bir çok kişi ya da kişilerin birlik ve beraberliği ile süreç buğüne kadar gelmiştir.

bununla beraber Dünya genelinde etkili olan Pandemi süreci Ülkemiz ile birlikte İlimiz Kars’ı da olumsuz yönden etkilemiştir. Bu olumsuz süreç te tedbir gereği bir çok ulaşım araçlarının yasaklanması ile birlikte tren seferleri de durdurulmuştur. Ancak zaman içerisinde tedbirlerin yumuşatılması ile Uçak Otobüs Vapur Hızlı tren gibi bir çok ulaşım araçları hizmete başladı. Ancak hijyen ve mesafe anlamında neredeyse en iyisi olan tren seferleri açılmadı. Aşamalı olarak da açılması beklenen Doğu ekspres seferlerine başlamaması Kars ve Bölge turizminde oldukça OLUMSUZ etkiler bırakmış vaziyettedir. Sektöre entegre olan OTEL -RESTOREN-TRENSFER-REHBER-KAFE-GÖSTERİ MERKEZLERİ ve dolaylı bir sürü sektör adeta durmuş ve bir çoğu kapatılmış 100 ‘lerce sektör çalışanı işsiz kalmıştır.

Bu süreci anlatmak, ve dile getirmek adına Ankara da bir dize görüşmelerimiz oldu. Kültür Turizm Bakanı -Bakan Yardımcısı TCDD Genel Müdürü Daire Başkanı Millet vekili. Kars Millet Vekillerimiz Ve Bakanımız ile bizzat görüşerek Doğu ekspres seferlerinin başlamaması bölge halkında ekonomi krizlere neden olduğunu ve sürecin iyi gitmediğini anlatarak dile getirdik.

Gerek Bakanlarımızdan Sn Ahmet Arslan gerek Sn Yunus Kılıç gerekse de tüm görüşmelerimiz sonrası sürecin kısa sürede düzeleceğini, tez zaman da DOĞU EKSPRES seferlerine tekrardan başlayacağını Kars ve Bölge turizmi kaldığı yerden hareketine devam edeceğinin müjdesini aldık.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.