KARS Haber Girişi : 01 Aralık 2019 02:16

Doğu Ekspresi'yle Kars'a Sevgi Taşıdılar

Doğu Ekspresi'yle Kars'a Sevgi Taşıdılar
Müzisyen Gölge Kaya öncülüğünde Ankara'da bir araya gelen 180 gönüllü "Sevgi ekspresi, 180 gezgin sevgi taşıyor" sloganıyla Doğu Ekspresiyle Kars'a gelerek Selim İlçesi’nde öğrencilere kırtasiye, oyuncak ve giyecek malzemesi dağıttılar.
Doğu Ekspresi'yle Kars'a Sevgi Taşıdılar Doğu Ekspresi'yle Kars'a Sevgi Taşıdılar

Doğu Ekspresi'yle Kars'a Sevgi Taşıdılar

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Müzisyen Gölge Kaya öncülüğünde Ankara'da bir araya gelen 180 gönüllü "Sevgi ekspresi, 180 gezgin sevgi taşıyor" sloganıyla Doğu Ekspresiyle Kars'a gelerek Selim İlçesi’nde öğrencilere kırtasiye, oyuncak ve giyecek malzemesi dağıttılar.

Kars Tren Gar’ına gelen 180 kişi, öğrencilere getirdikleri koliler dolusu malzemeleri trenden indirerek otobüslere yüklediler. Kendileri de içerinde kırtasiye malzemesi bulunan sırt çantalarıyla Selim ilçesine doğru yola çıkarak Vehbi Akyar İlkokulu’na vardılar.

Gön boyu süren etkinliklerle öğrencileri gönüllerince eğlendiren Sevgi Ekspresi gezginleri öğrencilerle oyunlar oynadılar, halaylar çektiler, tiyatro gösterileri sundular, palyaço gösterileriyle öğrencilerin ve kendilerinin yüzlerini boyadılar. Oyuncak ve kırtasiye malzemelerinin de dağıtıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Gün boyu süren etkinlikte duygularını dile getiren öğrenciler, ağabey ve ablalarına kendileriyle kurdukları gönül köprüsü, ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ettiler. Çok mutlu olduklarını da belirten öğrenciler, çok eğlendiklerini, unutulmaz anlar yaşadıklarını da dile getirerek kendileri de büyüdüklerinde benzer organizasyonlar yapmak istediklerini kaydettiler.

Proje sorumlusu Gölge Kaya, aralarında 81 ilden katılımcının olduğunu söyleyerek, sırt çantalarında köy çocukları için yardım malzemeleri ve yüreklerinde sevgiyle Kars’a geldiklerini, 'Sevgi Ekspresi' ismini verdikleri projenin ilk değil son da olmayacağını vurguladı. “Dünyayı sevgi kurtaracak” diyen Yolcu Kaya, Doğ Ekspresinde kaynaşarak, şarkılar söyleyerek Kars'a geldiklerini şimdi de çocukları mutlu etmenin hazzıyla geri döneceklerini anlattı.

Gölge Kaya, “Buraya Türkiye’nin dört bir yanından 180 kişi Ankara Tren Garında buluşarak Doğ Ekspresiyle Kars Tren Garına kadar seyahat ettik. Kars belediyesinin servis desteği ile Selim ilçesine geldik. Burada köy okullarında eğitim gören öğrencilere yardımlarda bulunduk. Ardından da Selim ilçesinde bir okulda yardımlarımıza devam ettik. Buradaki öğrencilerle kaynaştık onların yüzlerini boyadık, onlara şarkılar söyledik, oyuncak ve, ayakkabı ve kırtasiye malzemeleri dağıttık. Çünkü hayat paylaşınca güzel bizde bunu başardık. Projemize destek veren Kars Belediyesine ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz” dedi.

İstanbul’dan katılan Mehmet Gülbazfidan ise, “Öncelikle bu sosyal sorumluluk projesini organize eden Gölge Kaya arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Buraya gelen insanların hepsi gerçekten yüreklerinde sevgi getirdiler. Sırtlarında güzel hediyeler getirdiler. Ankara’dan çıkıp Kars’ta olmak çok güzel bir duygu. Ve bizler bugün inanılmaz bir mutluluk paylaştık. Bundan sonraki etkinliklerde de bulunacağız. Daha çok insana ulaşmayı tercih ediyoruz. Çünkü bu mutluğun peşi bırakılmaz. Dünyayı iyilik kurtaracak. Mutluluk paylaştıkça çoğalır” diye konuştu.

Gezen Tayfa Platformu Yöneticilerinden Cemile Dallı da şunları söyledi:

“Ankara’dan Kars’a sevgi ve mutluluk getirdik. Daha sonra çocuklarımızın temel ihtiyaçları kırtasiye, eldiven, bere, atkılarla yola çıktık. Onları mutlu etmek adına ufak tefek hediyelerimiz ve oyuncaklarımızı da getirdik. Hem onlara bu hayat koşullarında yardımcı olmak hem de onları mutlu edebilmek için çok güzel bir yolculukla Kars’a geldik. Oları mutlu edebildiğimize de inanıyorum. Umarım onlar gerçekten mutlu olmuştur ve biz amacımıza ulaşmışızdır. Durmadan, yılmadan aynı şekilde devam etmeyi düşünüyoruz. İlk değildir son da olmayacak. Ve dünyayı sevgi kurtaracak.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.