KARS Düzenleme Tarihi : 15 Kasım 2020 22:45 Haber Girişi : 15 Kasım 2020 22:46

Doğu Ekspresiyle Geçmişe Yolculuk Kars’ta

Doğu Ekspresiyle Geçmişe Yolculuk Kars’ta
Doğu Ekspresiyle Geçmişe Yolculuk Kars’ta  KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Doğu Ekspresiyle Geçmişe Yolculuk Kars’ta

 KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

       Burhan Görken’in yeni çıkan romanı “Doğu Ekspersiyle Geçmişe Yolculuk”  Kars’ta Günerhan Kitap &Kırtasiyede satışa sunuldu. İstanbul, Bursa, Ankara, Kocaeli, Kars ve Çıldır’dan gelen talep ile okuyucuların kitaplara kolay erişmeleri için kitap ve kırtasiye  satış yerleri belirlendi.  Ayrıca internet üzerinden satış yapan D&R, İDEFİX, BKMKİTAP gibi 15’e yakın sitede satışlar devam ediyor.

       Akıcı bir dil, sade bir üslup ile yazılan kitap okuyuculardan övgü alıyor. Kimi yerleri Karapapak şivesi ile yazılan eserde anlaşılmayan kelimelerin yanında günümüz Türkçesindeki kelime karşılığı tek kelime olarak parantez içinde yazılmış. Türkiye’nin farklı illerinden okuyucular kitabın son derece sade, anlaşılır ve akıcı olduğu konusunda hemfikir.

          213 SAYFALIK ROMANIN KONUSU

         Bir yedek subay öğretmenle çıkacağınız yolculukla, Kars'a, Çıldır'a, Arpaçay'a gideceksiniz. Arpaçay'ın, Çıldır'ın elli yıl öncesi çocuklarıyla, gençleriyle ve yaşlılarıyla zor yaşam koşullarında, buzla kaplı olan Çıldır Gölü ve Kısır Dağının doğal güzellikleri ile tanışmış olacaksınız.

        Japonya'dan Ankara’ya, Ankara'dan Çıldır'a, Çıldır'dan Avustralya' ya ve Amerika’ya kadar uzanan iki yaşamın Kars’ta kesişmesine tanık olacaksınız

       Kars ve Çıldır'ın elli yıl öncesiyle birlikte, bu gününü bu kitapta bulacaksınız.

BURHAN GÖRKEN KİMDİR?

      1960 Çıldır doğumlu olan yazar. 1972 yılında köyünde ilkokulu bitirdikten sonra ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti.  İstanbul Kuştepe Lisesinde Ortaokulu okuyan yazar, lise eğitimini

Sultanahmet Teknik Lisesinde okudu. Makine  teknisyenliği bölümünü bitirip mezun oldu. Ortaokul yıllarında Edebiyata ilgi duyan yazar 12 Eylül 1980 döneminin yaşandığı fırtınalı yıllarda üniversite sınavına girmedi. Üniversite sınavına girmemesinin bir nedeni de maddi imkansızlıklardı. Bir elektronik firmasında robot makinlerde teknisyen olarak çalışmaya başladı. Emekli olduktan sonra aynı firmada çalışmaya devam ederken boş zamanlarında mizah öyküleri yazarak yazım hayatına başladı. 2000’li yıllarda başladığı yazılar beğeni ile okundu. Yazar uzun yıllar üzerinde çalıştığı romanı “Doğu Ekspresiyle Geçmişe Yolculuk” eserini tamamlayarak ilk kitabını yayınladı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.