SAĞLIK Düzenleme Tarihi : 19 Ekim 2020 18:59 Haber Girişi : 19 Ekim 2020 19:00

Dr. Perincek; Tek başına Siperlik korumaz, asıl olan maskedir!

Dr. Perincek; Tek başına Siperlik korumaz, asıl olan maskedir!
Dr. Perincek; Tek başına Siperlik korumaz, asıl olan maskedir! KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dr. Perincek; Tek başına Siperlik korumaz, asıl olan maskedir!

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Covid-19 pandemisi nedeniyle açıklama yapan Türk Toraks Derneği Kars İl temsilcisi Kars Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Gökhan Perincek, okullarda yüz yüze eğitime geçilmesi nedeniyle önlemlere daha dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Perincek; tek başına siperlik takmanın Covid 19 yayılımı açısından bir öneminin olmadığını, asıl olanın maske takmak olduğunu söyledi.

Çocuklarımızın maske kullanımı ve okulda maskesiz dolaşılmaması gerektiğini ifade eden Perincek, arkadaşlarının kullanmış oldukları değişik renk ve desende maskeleri deme amaçlı olarak kullanmanın yanlış olduğu, maskenin ıslanması durumunda koruyuculuğunu yitirmesi nedeniyle değiştirilmesi gerektiği konularında sürekli olarak uyarı yapılmasını hatırlattı.   

Perincek; ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal şikayetlerinden herhangi biri olan, ailesinde covid geçiren veya yakın teması olan öğrencilerin okula bilgi verilerek gönderilmemesi gerektiğini vurguladı.

Perincek açıklamalarına şöyle devam etti:

“Mümkünse her gün aynı velinin öğrenciyi alması ve bırakması, büyükanne, büyükbaba gibi 65 yaş üstü riskli kişiler veya altta yatan kronik hastalığı olanların öğrencileri bırakıp almaması gerek. Okulların açılmasıyla velilere daha çok görev düşmektedir. Önlemlere uyarsak ve kurallara uyma konusunda çocuklarımıza gerekli eğitimleri verirsek bu dönemi de sorunsuz bir şekilde atlatabiliriz”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.