KARS Haber Girişi : 23 Mayıs 2020 03:29

Dr. Perincek; Teknolojiyle Bayramlaşalım!

Dr. Perincek; Teknolojiyle Bayramlaşalım!
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Dr. Perincek; Teknolojiyle Bayramlaşalım!

Dr. Perincek; Teknolojiyle Bayramlaşalım!

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Covid-19 pandemisi nedeniyle açıklama yapan Türk Toraks Derneği Kars İl temsilcisi Kars Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Gökhan Perincek,  “Covid-19 pandemisinin ülkemizde görülme sıklığının azaldığı şu günlerde Ramazan bayramının gelmesiyle birlikte ülke genelinde uygulanacak olan sokağa çıkma yasağıyla birlikte vaka sayısında belirgin bir düşme olacağı öngörülmektedir, tabi bu biz vatandaşlar olarak kurallara uymamızla gerçekleşecektir” dedi.

Toplum olarak bayramların ve bayramlaşmanın bizim için daha önemli olduğunu özellikle büyüklerimizin ziyareti, toplu bir araya gelmelerin yaygın olduğunu belirten Perincek, bu bayram hızlıca normal yaşantımıza dönmemiz acısından bunlara ara vermemiz gerektiğini belirti.

Dışarı çıkma yasağı olmasına rağmen apartman içi ziyaretler, aile apartmanlarında yaşayanların toplu bayramlaşması ve köylerimizde bayramlaşma ve ev ziyaretlerinin yapılmaması önem taşımakta olup bu konularda sorumluluk biz Kars halkına düştüğünü ifade etti.

Perincek, “Teknolojinin ilerlemesiyle bir çok kişinin kullandığı akılı telefonlar yardımıyla görüntülü görüşme yaparak sevdiklerimizle rahatlıkla bayramlaşıp hasret giderebiliriz. Bu sayede hem kendimizi hem de sevdiklerimizi korumuş oluruz” diye konuştu.

Perincek ayrıca, “Bu bayramın en önemli özelliklerinden bir biride çocukların evleri dolaşıp hem bayramlaşması hem de şeker toplamasıdır. Bu bizim önemli adetlerimizden biri olmasına rağmen bu bayram çocuklarımızın bunu yapamayacağını anlatmalı ve özellikle köylerde buna izin vermemeliyiz.” şeklinde konuştu,

Mevcut Pandemi döneminde başarı ancak biz bireylerin kurallara uymasıyla mümkün olabileceğini kaydeden Perincek; “Salgın döneminde alınması gereken tedbirleri birkez daha hatırlatarak; kalabalık oluşturmamak, dışarı çıktığımızda mutlaka maske takmak, sosyal mesafeyi korumak ve hijyen kurallarına uymak; yeni normalin kaçınılmaz 4 kuralıdır, bunlara uyarak daha sağlıklı günler bizleri beklemektedir” ifadesini kullandı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.