SAĞLIK Haber Girişi : 05 Nisan 2021 12:04

Dr. Perincek; Tercihini Yap Aşını Seç!

Dr. Perincek; Tercihini Yap Aşını Seç!
Dr. Perincek; Tercihini Yap Aşını Seç! KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dr. Perincek; Tercihini Yap Aşını Seç!

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Covid-19 pandemisi nedeniyle açıklama yapan Türk Toraks Derneği Kars İl temsilcisi Kars Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Gökhan Perincek, “Tercihini Yap Aşını Seç!” çağrısında bulundu.

Perincek, “Bilindiği üzere ülkemizde Covid-19 karşı toplumsal aşı çalışması 13/01/2021 tarihinde başlanmış olup ilk yapılan aşı Çin Sinovac firmasınca üretilen CoronaVac aşısıdır. Bu aşı ülkemizde olduğu gibi ilimizde yayın olarak kullanılırken, dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde olmayan bir ilk 02/04/2021 tarihinde ülkemizde ve eş zamanlı olarak ilimizde kullanıma sunulmuş olan Almanyan Pfizer-Biontech firmasına ait Covid-19 aşısı BNT162b2 mRNA Vaccine. Bu sayede vatandaşımız hangi aşıyı yaptırmak istiyorsa tercihi doğrultusunda aşı yaptırabilecek.” dedi.

Bu durumun dünyada çok sayıda gelişmiş ülkede olmayan bir olanak olduğunu belirten Perincek; bunun Covid-19 pandemisinin erken dönemde ortadan kalkması için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti ve vatandaşımızın eskisinden daha yoğun bir şekilde aşı yaptırmalarını beklediklerini aktardı.  

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.