KARS Düzenleme Tarihi : 23 Eylül 2020 18:58 Haber Girişi : 23 Eylül 2020 18:58

DSİ’de değerlendirme toplantısı

DSİ’de değerlendirme toplantısı
DSİ’de değerlendirme toplantısı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
DSİ’de değerlendirme toplantısı

DSİ’de değerlendirme toplantısı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

IĞDIR İLİ AŞAĞI ARAS HAVZASI TAŞKIN VE RÜSUBAT KONTROLÜ PLANLAMA RAPORU VE KATİ PROJE YAPIMI İŞİ, DSİ 24. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ GÖLET SULAMALARI VE PLANLAMA PROJE MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ VE IĞDIR OVASI YENİLEME PLANLAMA PROJE MÜHENDİSLİK HİZMETLERİ YAPIM İŞLERİNE AİT DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

DSİ Bölge Müdürlüğü yatırım programında bulunan Iğdır İli Aşağı Aras Havzası Taşkın Ve Rüsubat kontrolü planlama raporu ve kati proje yapımı işi, DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Gölet Sulamaları ve planlama proje mühendislik hizmetleri ve Iğdır Ovası Yenileme planlama proje mühendislik hizmetleri yapım işlerine ait değerlendirme toplantısı DSİ 24. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Bölge Müdürü Şükrü Baysal’ın başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, ilgili teknik elemanlar ve yüklenici firma temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Söz konusu işler kapsamında sözleşmeden itibaren günümüze kadar yapılan işler hakkında iş ilerleme durumları görüşüldü.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Iğdır İli Aşağı Aras Havzası Taşkın Ve Rüsubat Kontrolü planlama raporu ve kati proje yapımı” işi kapsamında Iğdır ve Kars illerinde toplam 221 adet yerleşim yerinin ilk incelemesi yapılmıştır. Onaylı ilk inceleme raporlarından Iğdır ilinde 42 adet, Kars ilinde 26 adet olmak üzere toplam 68 adet yerleşim yerine ait istikşaf raporu ve 82  adet yerleşim yerine ait aplikasyona müstenit proje hazırlanmıştır. “24. Bölge Müdürlüğü Gölet ve Sulamaları planlama ve proje mühendislik hizmetleri” işi kapsamında Kars ilinde 6, Iğdır ilinde 4 tane olmak üzere toplam 10 adet göletin planlama ve proje çalışmaları yapılmakta olup, bu göletler sayesinde toplam brüt 5244 ha alanın sulamaya açılması sağlanacaktır. “Iğdır Ovası Yenileme Planlama Mühendislik Hizmetleri” işi kapsamında ise 73 060 ha sahanın kapalı sulama sistemi ile sulanması sağlanacaktır. Yapılan bu planlama ve proje çalışması neticesinde, taşkın riski ve yukarı havza problemi olan bütün derelerin incelenmesi ve çevre ve tabiata uygun uygulama projelerinin hazırlanması sağlanmış olacaktır. Bu çalışmaların tamamlanmasının akabinde bütçe imkânları çerçevesinde söz konusu projelerin yatırım programına alınması ve yapımlarının gerçekleştirilmesi temin edilecektir. Yerleşim birimlerimizin ve arazilerimizin taşkınlara karşı daha emniyetli hale gelmesini sağlayacak bu projelerin hayırlı olmasını temenni ederiz.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.