GÜNCEL Haber Girişi : 30 Mayıs 2018 18:03

En Büyük Haber

En Büyük Haber
KARS ‘UFKA YOLCULUK’ KAZANANLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

En Büyük Haber

KAFKAS HABER AJANSI

KARS ‘UFKA YOLCULUK’ KAZANANLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması’nın Kars Ödül Töreni, 13 Mayıs 2018 Pazar günü saat 14.00’te İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda "En Büyük Haber" isimli tiyatro gösterisi eşliğinde tamamlandı.

Şehristan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Kars İl Kültür Turizm Müdürlüğü ortaklığıyla düzenlenen program büyük bir katılımla gerçekleşti.

Programın açılışında Şehristan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü adına Uz. Dr. Sadettin DÜRÜYEN konuştu. Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür yarışması’nın bu yıl Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü temasıyla düzenlendiğini, Kars ilinden de 4272 kişilik büyük bir başvuru olduğunu söyledi. Konuşmasında, dereceye giren yarışmacılara kendisi için yarışılacak asıl Büyük Ödül’ün Mutaffifin suresi 26. ayette Allah’u Teala tarafından "cenneti elde etmek" olarak bildirildiğini hatırlatan sayın DÜRÜYEN, yarışma kapsamında okunan kitapların konusu olan Kur’an ve Sünnete uygun bir yaşam sürülerek bu büyük ödülün elde edilebileceğini anlattı. Kulüp olarak yaptıkları diğer çalışmalardan da kısa başlıklar halinde bahsederek konuşmasını tamamladı.

Programda katılımcılara "En Büyük Haber" isimli tiyatro gösterisi sunuldu. Tiyatro Külliyen tarafından sahnelenen ve 1,5 saat süren oyun izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Kur’anı Kerim’in, içerdiği mesajlarla insanlarla konuştuğunu, Kur’anın anlamıyla buluşmanın insan hayatını önemli derecede değiştirdiğini anlatan gösteri izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Gösteri sonrası Tiyatro Külliyen ekibine Kars iliyle özdeşleşmiş unutamayacakları bir hediye ile teşekkür etmek istediklerini söyleyen Şehristan Gençlik Kulübü başkanı sayın Dürüyen, tiyatroculara sahnede canlı kaz hediye etti.

Programın ödül töreni kısmında Ufka Yolculuk 6 Bilgi ve Kültür yarışmasında Kars ilinde 5 kategoride ilk 10’a giren 50 kişiye ve yüksek katılım gerçekleşen 45 okulun okul birincilerine para, sertifika ve mansiyon ödülleri verildi.

Yarışma kitabını 8 kez dinleyerek sınava katılan sekiz yaşındaki görme engelli yarışmacı Hiranur Toper’e de ilin en azimli yarışmacı ödülü verildi.

Program ödül kazananların fotoğraf çekimleriyle tamamlandı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.