KARS Haber Girişi : 04 Ekim 2019 13:53

Engelli araç kullananlara trafikte öncelik veriliyor mu?

Engelli araç kullananlara trafikte öncelik veriliyor mu?
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “Yayaya Öncelik Uygulaması” git gide yaygınlaşırken akıllara “Engelliler Yaya Mı Değil Mi” sorusunu getirdi.

Engelli araç kullananlara trafikte öncelik veriliyor mu?

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün “Yayaya Öncelik Uygulaması” git gide yaygınlaşırken akıllara “Engelliler Yaya Mı Değil Mi” sorusunu getirdi. Engelli araç kullananlar trafikte büyük zorluklar çektiklerini kendilerine geçiş hakkı verilmediğini söyleyerek dert yandılar. Karşıdan karşıya geçerken araç geçişini beklediklerini belirten engelliler, kendilerine de öncülük verilmesini istediler.

Dolunay Derneği Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, “Kaldırımlarda esnafın işgali sebebiyle, kaldırımları kullanmakta zorluk çekiyoruz. Yayaların engellilere gösterdikleri umursamazlık ve vurdumduymazlık sonucu kaldırımda ilerlerken istemeyerek de olsa insanların ayaklarına çarparak onları içinde bırakmak bizleri insanlar olmamak için küçük bir etken bile olabiliyor.” dedi.

Ocak ayrıca, bir an önce kaldırımdaki işgallere son verilmesi ve bir birey olarak toplumdaki yerlerini almak için tüm toplumu özen ve özveriyle engellilere destek olmasını istedi.

Faruk Ocak “Trafikte yaya kendini yola attığı zaman öncelik hakkı geçiş üstünlüğü yayaya verilmesi gerektiği kanunlarda yar alırken bizlere bu öncelik hakkı verilmiş olmasına rağmen neden uygulanmamaktadır.” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Ocak daha sonra, “Özellikle araçların düzensiz ve uygunsuz parkları sonucu ters yönden gelmek zorunda kalıyoruz. Böyle olunca da karşıdan gelen araçları göremeyerek trafik akışının bozulmasına sebep oluyoruz. Kafelerin kaldırım üzerine koydukları sandalye ve masalar yüzünden kaldırımları kullanamıyoruz.” diye dert yandı.

Ocak son olarak, “Trafik akışını kesmeden devam etmeleri sonucu karşıdan karşıya geçmekte de zorluk çekiyoruz. Onun için de araçlara dikkat etmeden kendimizi yola bırakarak karşıya geçme çabasındayız. Bu, hem bizim için hem de araç kullananlar için tehlike arz etmektedir. Hatta geçenlerde dört yolun ağzında durduğum için bir şoför tarafından ‘kardeşim yola atla araçları durdur bizde bir an önce gideceğimiz yere gidelim’ diye şahsıma bağırdı. Evet bazı şoförlerimiz bizleri öne atarak kendi durumlarını gitmek istediklerini yere en kısa süre gitmek istedikleri fakat bizim sıkıntılarımızı d7ikkate almadıklarını görüyoruz.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.