KARS Haber Girişi : 08 Ekim 2019 12:29

Erdemli Olmak Ya da Olmamak (Sitemgâh)

Erdemli Olmak Ya da Olmamak (Sitemgâh)
Kafkas Haber Ajansı (KHA) Yazarı Prof. Dr. Ali Osman Engin yazdı:

Erdemli Olmak Ya da Olmamak (Sitemgâh)

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kafkas Haber Ajansı (KHA) Yazarı Prof. Dr. Ali Osman Engin’in, “HER YERDE OLDUĞU GİBİ ARTIK ERDEMLİLER HAREKETİNİ BAŞLATMAMIZ GEREKİYOR!..

ERDEMLİ OLMAK YADA OLMAMAK (SİTEMGÂH)” yazısı:

Erdemli olabilmek civan mert insan işidir

Suyu dahi yakıp közlenen bir aşk ateşidir

Kaçak güreşenler buna hiç heveslenmesin

O hep tertemiz olup temizleyen er kişidir

***

Temiz olmayanın güya temizlenme çabası

Hep kaynatarak sunduğu da herze çorbası

Bre deyyuz haddine değil senin erdemlilik

Dur hele yerini iyi bil insanlığın yüz karası

***

Duyulan itimat ve güveni kolayca sarsanlar

Payton kabadayısı ve de kışkırtıcı korsanlar

Yaptıkça şeytanlığı hazır oluna taşlanmaya

Şeytan tikelesi  beyazı karaya çalan insanlar

***

Bir tutam sakal ile altta oynar şalvar gellesi

Olamaz şerefe timsal bak bu iş onur meselesi

Olmadığın gibi görünmeye durma devam et

İner bir gün sarhoş kafana hakikatin güllesi

**+

Et yiyen atlar gibi itleşip sağa ve sola havlayan

Ot yiyen itler gibi atlaşıp da rehvanca kişneyen

Bukalemun gibi her şekilden şekile girebilse de

Gelir bir Molla Kasım çeker ya sigaya seçmeyen

***

Her gördüğün uzun saçlıya anam diye sarılırsın

Bak demesi benden  böyle giderse hep alışırsın

Bakarsın çıkar bir uzun saçlı hiç te anan olmayan

Yersin zokayı farşımalamat olur ortalıkta kalırsın

***

Bileceksin söylediğin o sözlerin kaderin olacağını

Eyvah benmiymişim deyip saçını başını yolacağını

Vakti gelmeden öten horozun kesilen başı misali

İçine kurt girmiş çiçek benzeri açmadan solacağını

***

Gavs’ın isterse Allah’ı bırakır da Lat’a  bile taparsın

Bunu güya dindarlık ve de haşa ihlas adına yaparsın

Şeytan bile o kadar Allah’a imandan beri olmazken

Ne kolay akıl yolundan Kur’an Rehberinden saparsın

***

Bütün bunlar dinimiz İslâm’ı tahrif etme projesidir

Siyonizm ve Vatikan’ın imanı da sarsan  angajesidir

Dinler arası diyaloğu savunan cübbeli kardinallerin

Haşa dinden ve imandan  eden çıkılmış sirajesidir

***

Peygamberim Hazreti Muhammed kitabım Kur’an

Dinim de İslâm’dır bütün çağlara damgasını vuran

Kur’an Allah kelamıdır geçmez yerine insan kelamı

Bunun dışında her iddia afyondur beyni uyuşturan

***

Ya avcı ya da av olmak yaşam gerçekliğinin gereği

Avı avcıya götürmek en adilik ve şerefsizlik örneği

Duyulan güven ve de itimat eseri üstlenilen bedeli

Çalana çırpana yem etmek bozar ahlâkı ve geleneği

***

Çalınıp çırpılacak mal ve mülk tükenip kalmayınca

Güven verip emeğine çökülen kurban bulamayınca

Başlar bu melunlar yemeye kendi ar ve namuslarını

Verdikleri sözlerde durup onurlu  davranamayınca

***

Çıkar ortaya pervane böcekleri ve kınalı Yussufçuklar

İki kanat bir gövdeden oluşan ve beyinsiz kurtçuklar

Ateşin leş diye üzerine konup nemalanmak isterken

Kanatsız ayaksız cayır cayır yanarlar o tossuncuklar

***

Bre kahpeler Ensar dan olmayı çok kolay mı sandınız?

Ya münafıkça davranmayan misafirperver insandınız?

Varını yoğunu Nebi’ye sunan ev sahibi olmak kolay mı

İmanı torbaya koyup karayı beyaz beyazı kara sandınız

***

Sizin Namazınız bile kılınmaz başınızla kıçınızla hilesiniz

Ar ve namus sahiplerine tuzaklar kuran çok zor çilesiniz

Ne divanlar ve nede dergâhlar sizi aklayıp paklayamaz

Bu Milletin aklını bozmadan tırpanla yerden biçilesiniz

                                                           Prof. Dr. Ali Osman ENGİN (07.10.2919)

Muhterem ve sevgili en sevgili olma özelliğiyle dostuna dost düşmanına yaman olan aziz Hasankaleliler! Hepinize selam, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Tüm aile fertlerinize sağlık ve afiyetler diliyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Çocuklarınızı imandan, Kur’andan, izandan ve şuurdan ayırmasın İnşallah.

İçerisinden geçtiğimiz zaman dilimi olarak an itibariyle çok ağır sorunlarla karşı karşıyayız. Akdeniz’de büyük Türk Milletinin ezeli ve ebedi düşmanları olan terör ve çete devletleri güç birliği yaparak bir oldu bittiyle uluslararası sözleşme ve hukuk kurallarıyla hakkımız olan doğal kaynaklara çökmeye çalışmaları kurulan tuzağın sadece bir boyutudur. Temelde çıkar ve menfaate dayalı Araplaşma, Selefi veya Vatikan destekli ılımlı İslâm peşinde koşarak Türk Milletinden ve Türk Devletinden geçmişe dayalı karın ağrıları olanlar, öfkelerini ve kursaklarında biriktirdikleri kin ve nefretlerini kusmaya devam ediyorlar. Eylemlerinin ve söylemlerinin hadlerini aşarcasına şiddeti ve ağırlığı, aziz Milletimizden yedikleri darbelerle açıklanabilir. Kurulan hain tuzaklara Allah korusun düşmemeliyiz.

Önce kendimizi düzelterek Rabbimizden alacağımız yardım ve O’nun yaratacağı imkân ve fırsatlarla tarihteki örneklerinde de olduğu gibi o leş kargalarını Akdeniz’in dibine gömeceğiz. Barbaros Hayrettin Paşa’nın, Yavuz Sultan Selim’in, Piri Reis’in, Fatih’in, Mustafa Kemal Atatürk’ün geri döndüklerini görenlerin akılları, fikirleri çöpe karışmış ve tir tir titremeye başlamışlardır. Yavuz sondaj gemimiz Kıbrıs’ın güneyinde hakkımız olan paftalarda arama yaparken, Yunanistan’ın Kıbrıs Rum kesimine koruma amaçlı tahsis ettiği F16’lar kanat çırpıp uçamamışlar ve Rum kesimi sözcüleri kendileri bunu bir korkaklık olarak ifade etmişlerdir. Doğrudur adaletten yana olup adil davranmayan, adaleti mülkün temeline koymayanların yürekleri sağlam, davranışları cesur olamaz.

Her ne kadar korkaklık emaresi olarak riske girmemişlerse de; bilmeliler ki korkunun ecele faydası yoktur. Çarşıya pirince giderken evdeki bulguru da kaybedeceklerini göreceklerdir. Mısır’ın darbeci lideri Sisi, akıtmaya devam ettiği kan deryasında boğulacak ve esemesi bile okunmayacaktır. Cübbeli Kardinal, vatan haini FETÖ’ye sahip çıkarak CIA’ nin ılımlı İslâm projesini desteklediklerini ve Mısırı’ da bu projenin merkezi yapmak istediklerini belirten Sisi, Fetöyü de mısıra davet etmiştir. Kimin kimleri neden desteklediği ile ilgili gerçeklikler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Bahse konu Arap coğrafyalarında Vahabilik inanç sistemi oldukça yaygındır. Bu inanç sisteminde Peygamber ve onun hadisleri göz ardı edilmektedir. Fetullah Gülen eğer denilenler doğruysa, hiç Hacca gitmediğini düşünürseniz, bağlantıların neler olabileceğini tahmin edebilirsiniz. 

Sosyal medyada yapılan paylaşımlardan yola çıkarak Vatikan’da bulunan bazı mezarların bazı kayıp kişilere ait olabileceği iddiaları mutlaka araştırılmalı ve insanlara işin doğrusu anlatılmalıdır. Devletin en kılcal damarlarına kadar sızan Fetöcü Paralel yapının bu konuda bilgilerinin olabileceği düşünülebilir. Umarım yakında bu konu açıklanır ve hepimiz öğreniriz. Sağlam bilgi ve belgeye sahip olmadan hiç kimseyi töhnet altında bırakmamak gerekir.  Ancak yaşadığımız 15 Temmuz kalkışması ve darbesinin de hepimizi uyandırması ve daha fazla duyarlılığa sahip olmamızı zorunlu kılmaktadır. Amerika’da CIA’ nın gölgesinde ve yakın korumasında yaşayan birinin Vatikan’a çokta uzak olmayacağı tahmin edilebilir. Belki de Fetö kendi mezarını Vatikan’da çoktan ayırtmıştır.

Ortadoğu hakeza, kuyularından fışkıran petrol Allah korusun bütün dünyayı yakmaya hazır ateş topların a dönmüştür. Amerika nasıl olsa sınırlarından uzak olduğu için ateşe benzinle yaklaşmaya devam ediyor. Amerika şunu çok iyi bilmelidir ki; Suriye’de, Irak’ta tutuşturulan ateşin dumanı Amerika’ dan çıkacaktır. Amerikan toplumu refah toplumudur. Bu toplumun refahına dokunulduğu zaman yer yerinden oynayacaktır. Amerika’nın Türkiye ile savaşı gözer alması demek, Amerikan toplumunun refahının mefahının alt üst olması demektir. Bu yüzden Amerika hep taşeron örgütleri kullanmaktadır. Onları silahlandırıp sahaya sürmek istemektedir. Bu arada atılan devriyelerle Türkiye ile de yan yana olduğu imajını veriyor. Esasında bu bir zafiyet ve zayıflık göstergesidir. Aşağılık bir terör örgütünü silahlandırarak ondan medet uman bir gücün artık güç sayılamayacağını herkes bilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti etkin diplomasiyi de arkasına alarak bir an önce harekâtı başlatmalıdır. Her geçen gün yeni bir risk alanı demektir.

Tüm siyasi partiler terörle aralarına mesafe koymalıdırlar. Bunu da eylem ve söylemlerle mutlaka canlı tutmalıdırlar. Özellikle HDP’nin bu konuda geri dönüşü olmayan yola girmeden terör örgütüyle irtibat ve iltisakını kesip deklere etmesi bekleniyor. Eğer bir Türkiye partisi olarak herkesle beraber Kürt halkının huzur ve refahını savunmak istiyorsa, bunu mutlaka yapmak zorundadır. Amerika bahse konu türlü türlü kumpaslar kurarken ve doları en etkili bir diz çöktürme aracı olarak kullanırken, siyasi otorite tarafından doların kullanılmaması konusunda tedbir alınıp önerilerde bulunulurken, işte o dışarıdaki küresel güçler tarafından yapılandırılan cemaat, dergâh ve kripto yapılar dolarla Hac ve Umre turları düzenliyorlardı.

Açıkça ve yürekleri tutmadığı için Türk düşmanlığı yapamayanlar, bunu Atatürk üzerinden yapmaya çalışanların ne kadar Amerika düşmanı oldukları anlaşılıyor!.. Suudilerin Kâbe’de ki Osmanlı eserlerini yıkma kararları üzerine Atatürk’ün; “Osmanlı eserlerini yıkarak Kâbe’ye zarar vereceğinizi duydum. Sakın ha!.. Ordularımı doğudan çeker güneye inerim…” diyerek bu eylemi önlediğini bilseler de söyleyemezler. Çünkü edep ve erkânları buna müsait değildir. Bunların aynı zamanda soyları da sopları da çürüktür. Derdim o melanet yapıların bizlerin yanında olması veya bizler gibi olmalarını sağlamak değil, herkes tarafından tanınıp bilinmeleridir. Allah korusun onlarla yan yana olmaktan Allah’a sığınırım.

Tekrar selam ve sevgilerimle.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.