KADIN Haber Girişi : 22 Mayıs 2018 21:12

Erzurum Maden Köprübaşı Barajı

Erzurum Maden Köprübaşı Barajı
ERZURUM MADEN KÖPRÜBAŞI BARAJINDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Erzurum Maden Köprübaşı Barajı

KAFKAS HABER AJANSI

ERZURUM MADEN KÖPRÜBAŞI BARAJINDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

DSİ Erzurum’a yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Erzurum ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Erzurum ilimizde nasibini almaktadır.

Çalışmaları devam eden Erzurum İspir Maden Köprübaşı Barajının tamamlanması ile 4.050 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlanacağını belirten DSİ Genel Müdürü Murat ACU; ‘Baraj inşaatında 290.679 metreküp gövde dolgusu yapılarak

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.