KARS Haber Girişi : 15 Ocak 2021 12:02

Fedakar Baba oğlunu yanmaktan kurtardı

Fedakar Baba oğlunu yanmaktan kurtardı
Fedakar Baba oğlunu yanmaktan kurtardı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Fedakar Baba oğlunu yanmaktan kurtardı

Fedakar Baba oğlunu yanmaktan kurtardı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Arpaçay ilçesine bağlı Değirmenköprü Köyü’nde geçimini çobanlıkla sağlayan 6 çocuk sahibi Halit Acar’ın evi elektrik kontağından çıktığı ileri sürülen yangında tamamen yanarak kül oldu. Halit Acar alev ve dumanlarla kaplı evin odasındaki sobanın arkasına gizlenen 3 yaşındaki oğlunu kurtardı.

Yangın dün öğlen saatlerinde meydana geldi. Birkaç yıl önce Arpaçay Kaymakamlığı tarafından yapılan 2 odalı ev, elektrik kontağından çıktığı ileri sürülen yangınla kullanılamaz hale geldi. Bütün eşyaları yanan Halit Acar’ın en büyük tesellisi yangın sırasında evin içinde olan çocuklarını kurtarması oldu. Evden çıkarılan çocuklar dışarıya alındıktan bir süre sonra annesinin ağlamasını ve feryatlarını görünce şoka giren 3 yaşındaki Ayaz’ın koşarak yanan eve girdi. Yeniden panik yaşayan baba Halit Acar oğlunu kurtarmak için alev ve dumanlarla kaplı eve yeniden girdi. Dumandan çocuğu göremeyen baba ayağının çocuğa dokunmasıyla fark etti ve oğlunun sobanın arkasına gizlendiğini gördü. Kucağına aldığı gibi oğlunu dışarı çıkardı. Dumandan etkilenen çocuğa ayran içirilerek kendine gelmesi sağlandı. Ardı ardına panik ve korku yaşayan fedakar baba aile fertlerinin tamamını görünce rahat bir nefes aldı. Kısa sürede her tarafı alevlerle kaplanan evden sadece televizyonu kurtarabilen Acar ailesinin tüm eşyaları ve bir miktar para yanarak kül oldu.

Halit Acar, “Dün saat 14.00 sıralarında ben dışarıdaydım. Yangın haberi gelince koyarak geldim, komşularım da yardıma geldiler. Evin üst tavanında alevleri gördüm. O odanın kapısı kilitliydi hemen kapıyı kırdık. Biz komşularımla hortum bağlayıp su tutana kadar alevler evin tamamını sardı. O sırada 4 çocuğum oturma odasındaydılar apar topar onları çıkardık. O sırada 2.5 yaşındaki oğlum panikten ne yapacağını şaşırıp tekrar yavan eve doğru koştu ve içeri girdi. Onu da dumanın içinde bulup çıkardım. Anneleri dışarıda ağlayıp feryat edince çocuk da korkusundan ne yapağını bilmeden şuurunu kaybederek geri koşmuş. Ben hemen içeri girdim. Dumandan hiç bir şey görünmüyordu. O sırada ayağımı üzerine basmışım o da bağırınca baktım sobanın arkasına gizlenmiş. Hemen kucağıma alıp dışarı çıkardım. Ayran içirdik bir süre sonra kendisine geldi, sağlık durumu da iyi.” dedi.

KIZILAY AİLEYE YARDIM GÖTÜRDÜ

Türk Kızılay’ı Kars Şubesi Başkanı Sıddık Demir, başkan yardımcısı Suat Günerli ve ekibiyle birlikte yardım malzemelerini köye gönderdi. Gıda kolileri, giysi, bot, mutfak malzemesi, battaniye, ocak, hijyen malzemeleri ve çocuklara da çikolata, bisküvi ve keklerden oluşan malzemeler aileye teslim edildi.

KAYMAKAM AİLEYİ ZİYARET ETTİ

İlçe kaymakamı Mustafa Uğur Özerdem, ilçe jandarma komutanı ve SYDV müdiresiyle birlikte aileyi ziyaret ederek yanan evde incelemelerde bulundu. Muhtar Doğan Yılmaz’dan ve evi yanan Halit Acar’dan bilgi alan Kaymakam Özerdem, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte ilk fırsatta ev yapılması için çalışma başlatacaklarını belirterek, bu süre içinde de maddi ve iaşe yardımlarının aksatılmadan yapılacağını ifade etti. Aileye endişe etmemelerini, devletin her zaman yanlarında olduğunu kaydeden Kaymakam Özerdem, aileyi de teselli ederek “Geçmiş olsun” dileğinde bulundu.

YANAN EVİ DE KAYMAKAMLIK YAPMIŞTI

Geçimini yaz aylarında çobanlık yaparak kış aylarında köylerinde birkaç kişinin ahırlarında hayvanlara bakarak geçimini sağlayan Halit Acar’a maddi imkansızlıkları nedeniyle Kaymakamlık tarafından iki odalı bir ev yapılmıştı. Birkaç yıl önce yapılan evin dün çıkan yangında kül olmasıyla aile evlerinin yakınındaki akrabasına ait bir odalı eve yerleşti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.